Top van moederbedrijf Booking.com laat loon vallen tot coronacrisis voorbij is

ANP
De top van Booking Holdings, het moederbedrijf van hotelboekingssite Booking.com, hoeft geen salaris meer tijdens het verdere verloop van de coronapandemie. Alle lonen voor de topman en andere hooggeplaatste bestuurders worden voorlopig stopgezet.

De hotelboekingssite wordt net als andere bedrijven in de reisbranche hard getroffen door het nieuwe coronavirus. Door angst voor het virus en reisbeperkingen in tal van landen vinden er momenteel veel minder hotelovernachtingen plaats. Om die reden had Booking Holdings zijn financiële verwachtingen eerder deze maand al overboord gegooid.

Boeing

Enkele bedrijven hadden eerder al dezelfde maatregel genomen. Zo kondigde Boeing eind vorige week aan dat topman Dave Calhoun en voorzitter Larry Kellner voor de rest van het jaar geen loon meer zullen ontvangen. 

De geplaagde vliegtuigbouwer moet alle zeilen bijzetten om de coronacrisis het hoofd te bieden. Boeing heeft al om miljardenhulp van de Amerikaanse overheid gevraagd. Het concern schortte ook het dividend op en stopt voorlopig met aandeleninkopen om zijn buffers te beschermen. Er werd ook besloten om bepaalde productie voorlopig stil te leggen.

Lees ook: Alles wat we nu écht weten over Covid-19 (en wat nog niet) (+)

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Emi De graeve

  tenminste een mooi geluid. Verdient navolging...

 • Nadine Abe

  Ik heb hier in België nog geen enkele topman , vrouw of politieker horen zeggen dat zij als is het nog maar een deel van hun inkomen zouden laten vallen .

 • robrecht Peeters

  en booking.com heeft/had een zakencijfer meer dan 10maal groter dan TUI

 • WILFRIED DESLYPERE

  Hoed af voor deze mensen, een goed voorbeeld voor onze politici, want die strijken verder hun vette pre op, terwijl er geen echte regering is.

 • Monique Moens

  Ho maar dat kan booking.com best aan hoor. Als je ziet welke annulatiekosten aangerekend worden!!