Toeslag kinderbijslag voor coronacrisis kan worden aangevraagd vanaf 15 juni

Illustratiebeeld.
Geert De Rycke Illustratiebeeld.
Het Vlaams Parlement heeft het decreet goedgekeurd dat de toeslag op de kinderbijslag invoert voor wie te lijden heeft onder de coronacrisis. De toeslag kan worden aangevraagd van 15 juni tot 31 oktober.

De Vlaamse regering kondigde maandag aan binnen het Groeipakket of kinderbijslag een Covid-19-toeslag in te voeren voor gezinnen met een inkomen onder de grens van 2.213,30 euro per maand die door de coronacrisis hun inkomen zagen dalen. Gezinnen die één maand inkomensdaling kunnen aantonen, zullen een eenmalige toeslag van 120 euro per kind krijgen. Die toeslag wordt uitbetaald in drie maandelijkse schijven. De tegemoetkoming geldt voor werknemers, maar ook voor zelfstandigen.

Groen had vandaag in de plenaire vergadering kritiek op het feit dat de toeslag niet automatisch wordt toegekend, maar dat is volgens de meerderheid omdat de gegevens over inkomensdaling nog niet altijd bekend zijn bij de overheid.

Hannes Anaf van sp.a had graag gezien dat de toeslag beschikbaar werd voor iedereen met een inkomen onder de grens, niet enkel voor wie zijn loon zag dalen door de crisis. "Dit is een coronamaatregel. Er moet een inkomensdaling zijn door de coronacrisis", reageerde Katrien Schryvers van CD&V. "Er is ook budget voorzien voor lokale besturen om in te zetten voor armoedebestrijding.”
29 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • joannes Roderigas

  en wat met diegene die reeds veel minder kregen? die krijgen zoals velen dus niks.

 • ivan chtuka

  Kindergeld voor het eerste en tweede kind Daarna stop. Hoogtijd voor 'n beperking in geboortes .Dit is een van de meest efficiente .

 • Mario Tersago

  Waarom kan men deze puntjes niet meenemen voor de volgende regering ipv het nu trachten af te dwingen bij deze noodregering? Leert men het nooit? Waarom moet het weeral sinterklaaspolitiek zijn? Stop met het uitdelen, wees selectief en rechtvaardig ipv cadeautjes voor jan en alleman.. Ongeacht deze hebben gewerkt of niet, bijgedragen of niet..

 • jill claerhout

  Hoezo voor diegene die minder inkomen hadden. Men diende door feit dat men thuiszat geen opvang te betalen. Waarom niet geven aan diegene die bleven werken en ook nog eens het pre-teaching op zich dienden te nemen?

 • Tessa Vandermout

  En wanneer mag ik ne keer eens iets aanvragen...oh ja ik mag er alleen allemaal maar voor betalen en verder zwijgen.