Tim Cook stelt beleggers gerust en dat levert Apple miljarden op

afp
De verkoop van iPhones is de afgelopen weken in China in een stroomversnelling geraakt en de afgelopen twee weken waren de beste periode voor de AppStore in het land ooit. Dat zei bestuursvoorzitter Tim Cook van Apple tegen zakenzender CNBC in een poging Apple-beleggers te sussen. Het aandeel van Apple maakte na het uitsturen van de mail het forse openingsverlies bijna volledig goed.

Cook benadrukte dat Apple nooit tussen de kwartaalcijfers door met handelsberichten komt en dat het concern zich zelden uitlaat over de koers van zijn eigen aandelen. "Ik realiseer me echter dat beleggers veel vragen hebben over China gezien de beursmalaise daar in de afgelopen weken'', aldus de topman. "Ik krijg elke dag updates over onze prestaties in China elke dag, ook vandaag, en ik kan je vertellen dat we in juli en augustus nog altijd een sterke groei hebben gekend in China."

Volgens Cook zijn de resultaten van Apple in China geruststellend. Bovendien biedt het land nog altijd ongekende opportuniteiten voor technologiebedrijven als Apple, aldus de topman. "De groei van de middenklasse de volgende jaren zal gigantisch zijn."

Apple, het zwaarste fonds in de brede S&P 500-index, verloor afgelopen vrijdag bijna 6 procent aan beurswaarde, tot 105,76 dollar. Vandaag dook het aandeel bij opening dan pas echt diep in het rood, tot 92 dollar per aandeel. Na de mail aan CNBC maakte het aandeel op een kwartier tijd echter een sprong van bijna 15 procent. Ondertussen is het verlies beperkt tot 0,3 procent.

De koers van het Apple-aandeel vrijdagnamiddag en vandaag.
Google De koers van het Apple-aandeel vrijdagnamiddag en vandaag.