Tientallen passagiers vast op luchthaven van Charleroi

Een stakingspiket aan de luchthaven van Charleroi tijdens een van de drie provinciale actiedagen afgelopen maand. (Archieffoto)
PHOTO_NEWS Een stakingspiket aan de luchthaven van Charleroi tijdens een van de drie provinciale actiedagen afgelopen maand. (Archieffoto)
Op de luchthaven van Charleroi zit vanmorgen een dertigtal passagiers geblokkeerd. Dat is vernomen van Jean-Jacques Cloquet, de directeur van Brussels South Charleroi Airport (BSCA). De reizigers wilden een vliegtuig nemen, maar waren niet op de hoogte van de nationale staking van vandaag of hadden er onvoldoende rekening mee gehouden.

Doordat het personeel van luchtverkeersleider Belgocontrol sinds zondagavond 22 uur het werk heeft neergelegd (voor 24 uur), kan er geen enkel vliegtuig opstijgen of landen op de luchthaven van Charleroi. Sommige passagiers die vandaag in de terminal zijn, hadden gisteravond een pendelbus richting luchthaven genomen in de overtuiging vandaag het vliegtuig te kunnen nemen.

Zij krijgen vandaag in elk geval de hele dag maaltijden, aldus directeur Cloquet. De minimumdienst op de luchthaven wordt verzekerd. De directeur hoopt dat de luchthaven vanaf morgenochtend weer normaal functioneert.