Tientallen Brantano-werknemers betogen: “Oprichters laten ons achter in werkloosheid, op kosten van de samenleving”

Photo News
Enkele tientallen werknemers van de failliete schoenenketen Brantano hebben vandaag actiegevoerd voor de winkel in Champion, in de provincie Namen. Ze vinden dat ze slachtoffer zijn van de FNG-groep en eisen gerechtigheid.

"Het personeel komt zijn woede tonen over het slechte bestuur van de FNG-groep", aldus Myriam Djegham van de christelijke vakbond CNE. Ze klaagt dat de oprichters het schip hebben verlaten en de werknemers achterlaten in werkloosheid, op kosten van de samenleving. "Dat is onaanvaardbaar.”

De vakbonden willen nog andere acties voeren om aandacht te vestigen op hun zaak. Als zou blijken dat er geld verduisterd werd, sluit Djegham niet uit dat de werknemers zich burgerlijke partij stellen en schadevergoedingen eisen.

Nu de rekeningen van FNG geblokkeerd zijn, is de betaling van werknemers niet meer gegarandeerd. Het personeel van de zowat 100 winkels heeft alvast beslist om tot nader order niet meer aan de slag te gaan. In totaal zijn circa 1.400 banen bedreigd. 

Lees ook: 

Brantano na 67 jaar mee kopje onder: “De Ikea van de schoenen worden, dat was de ambitie” (+)

Spontane staking bij Brantano: “KV Mechelen gekocht met geld dat voor ons bestemd was”

BELGA7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jean Pierre Dekeersmaecker

  Ze moesten al veel langer op straat gekomen zijn, maar dit is typisch belgie. Net als bij Ford ziet men pas het belang van de vakbonden als het kalf verdronken is. Al wat ze nu nog doen zijn vagen na Pasen. Gelukkig heeft de consument nu Amazon zodat we die foefelende belgische ceo's niet langer nodig hebben

 • kris deka

  Waren de winkels nog wel te redden, online shoppen is meer de toekomst.

 • Stefaan Vanwijnsberghe

  Niet vergeten de externe auditors, die de jaarrekeningen hebben nagekeken en zonder enig probleem hebben gecertifieerd...incluis die 94 miljoen euro in Asië.

 • danny verkest

  De zeepbel is gebarsten,in economische crisis tijden komen bij veel bedrijven hun ware gelaat boven.

 • Frieda Fossey

  Afschuwelijk wat hier gebeurt!!!! Die 3 moeten de gevangenis in!!! Ik heb bij CKS gewerkt, dit was een heel leuk familiebedrijf waar het supertof was om te werken tot die 3 "ingenieurs die wisten wat ze deden" alles naar de vaantjes hielpen!!!! Ni te geloven dat dit zomaar kan!!!! Al die wernemers op straat.....heel veel sterkte!!!!