Thomas Cook naarstig op zoek naar extra geld

REUTERS
Het aandeel van de noodlijdende Britse reisorganisator Thomas Cook speelde vandaag bijna een kwart van zijn waarde kwijt, nadat de onderneming had bekendgemaakt nog eens 150 miljoen pond te willen ophalen bij aandeelhouders. Dat komt bovenop een eerder aangekondigde kapitaalinjectie van 750 miljoen pond door het Chinese conglomeraat Fosun.

Het extra geld is volgens Thomas Cook nodig om de kas te spijzen tegen het komende winterseizoen. De winter brengt in de reissector traditioneel minder op.

Midden juli was bekendgemaakt dat Fosun, dat onder meer eigenaar is van Club Med en Cirque du Soleil, 750 miljoen pond wil injecteren in Thomas Cook. Daarmee zou de toerismetak van Fosun de controle krijgen over de touroperaties van Thomas Cook en een minderheidsbelang in de luchtvaartorganisatie van het Britse bedrijf.

Thomas Cook kent financiële moeilijkheden door de concurrentie van onlinespelers en door de onzekerheden rond onder meer de brexit.

Op de beurs van Londen noteerde het aandeel rond 13.30 uur lokale tijd met een verlies van ruim 23 procent. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • dirk claeys

    blijkt nu trouwens dat de chinezen reeds een meerderheid hebben in deze touroperator, weeral een gelijk van trump dat alles en iedereen in het bezit en eigendom komt van de chinezen, erger nog we maken ze stinkend rijk door hun artikels via interent te kopen ? nog 10 a15 jaar en alles en iedereen danst naar china.

  • Jan Verstrepen

    Denk dat iedereen op zoek is naar geld zij niet alleen.