Textiel-CEO Michèle Sioen manager van het jaar

Michèle Sioen verzilverde haar derde nominatie.
Photo News Michèle Sioen verzilverde haar derde nominatie.
Michèle Sioen, CEO van textielgroep Sioen Industries, is door de lezers van Trends en een jury verkozen tot manager van het jaar.

Sioen volgt Bart De Smet, CEO van verzekeraar Ageas, op in de lijst van managers van het jaar. Opvallend: ze is nog maar de derde vrouw in meer dan dertig jaar die tot manager van het jaar wordt bekroond. Gingen haar vooraf: Roos Claeys van Kinepolis in 1997 (toen samen met Albert Bert) en Martine Reynaers van Reynaers Aluminium in 2003.

Wereldmarktleider

Sioen (52) verzilvert haar derde nominatie. Ze staat sinds 2005 aan het hoofd van het gelijknamige familiebedrijf. Sioen Industries is wereldmarktleider in gecoat technisch textiel en beschermkleding en produceert ook fijnchemicaliën. Het bedrijf maakt een hele reeks aan producten, gaande van zeildoek, filters en folie voor airbags tot duikpakken en kogelwerende kleding.

Sioen Industries - beursgenoteerd en met hoofdzetel in het West-Vlaamse Ardooie - was in 2016 goed voor een omzet van meer dan 360 miljoen euro en realiseerde met meer dan 3.500 werknemers een nettowinst van 26 miljoen euro.

Duurzame groei

De jury looft de manager voor de duurzame groei van de groep in een moeilijke sector. Sioen deed het voorbije anderhalf jaar zes overnames, die het marktleiderschap in diverse niches van technisch textiel opleverden of versterkten. De jury hield ook rekening met haar breder engagement. Zo was Sioen van 2014 tot 2017 voorzitter van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO), en stond ze dus aan het hoofd van de Groep van Tien, het belangrijke overlegorgaan van vakbonden en werkgevers.

In haar dankwoord hield Sioen een pleidooi voor de maakindustrie in ons land. "Het is belangrijk om industrie te hebben in België. Industrie maakt welvaart. Industrie is nodig", zei ze.

Aan Franstalige zijde werd Jean-Pierre Lutgen, CEO van Ice-watch, verkozen tot manager van het jaar. 

Jean-Pierre Lutgen, CEO van Ice-Watch.
Photo News Jean-Pierre Lutgen, CEO van Ice-Watch.
BELGA6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Remi Kastaar

  De Bourgeoisie van de 21ste eeuw!

 • isabel da silva

  Kan misschien solliciteren bij Proximus . Daar is no zo'n madam die alles kan .

 • Gerhard VAN NIEUWENHOVE

  Waarom 2 managers van het jaar inBelgie ? Dus elk dorp zijn king ....

 • Francinne Declerque

  En toch, dergelijke pseudo topceo figuren moeten niet voorgesteld worden als de nieuwe helden, het zijn net deze subjecten die de overheid bestelen via gigantische belastingontduiking, uitbuiting in al zijn vormen, negatief saldo in bijdrage aan de maatschappij leveren en bovenal geen enkele socio-culturele verrijking betekenen, integendeel.

 • Anthony Steens

  Was te verwachten... madam Immobel... Wie slim is volgt haar voorbeeld: investeer in aandelen van Immobel, het bedrijf geleidt door haar man...