Tesla verbrandt 6.500 dollar per minuut: haalt het bedrijf het einde van het jaar?

Elon Musk.
AP Elon Musk.
Tesla verdient op dit moment minder dan het uitgeeft en dat is een understatement. Volgens Bloomberg boert het Amerikaanse bedrijf van Elon Musk zó extreem achteruit dat het einde in zicht is.

Bloomberg heeft uitgerekend dat het bedrijf 6.500 dollar per minuut verliest. De complete analyse is na te lezen op internet, maar wij namen genoegen met de conclusie en die is niet mals. Er is volgens hen maar een conclusie mogelijk en dat is dat het bedrijf het einde van zijn voortbestaan nadert, hoe rijk de oprichter ook is.

Teller

Het meest interessante is dat op de site van Bloomberg.com een teller staat die aangeeft hoeveel geld er al verbrand is bij Tesla terwijl je het bericht leest. Je gaat het verhaal bijna extra snel lezen in de hoop dat het Elon Musk minder geld kost. Nu maar hopen dat hij ook wat geld  verdient met zijn andere start-ups om de geldverkwisting van Tesla te compenseren.
77 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yvan Lissens

  Waterstof de toekomst? Waterstof kan je op 2 manieren opslaan: ofwel in vloeibare vorm rond -252°C, ofwel in gecomprimeerde gasvorm met een druk tussen 200 en 700 bar. Ofwel heb je dus een superkoelkast nodig, ofwel rij je met een bom tot 700 bar druk. Dan is er nog niet gesproken over het feit dat waterstof opwekken méér energie kost dan dat je er ooit kan uithalen.

 • ronald de deurwaerder

  Elektrische auto’s is biet de toekomst: hoe gaan we de electriciteit leveren ? Nu wordt al gevraagd je ijskast uit te trekken op piekmomenten en wat meta al die chemische brol Vn de batterijen :visionair ?

 • piet devlieger

  Zoals het hier al een paar mensen schreven : Tesla is de automotive versie van Lernout&Hauspie. Niet dat er iemand medelijden moet hebben met de aandeelhouders, wie zich in de zak laat zetten heeft enkel zichzelf iets te verwijten.

 • Geert Matthys

  Bloomberg is globalistische linkse propaganda, Amerikaanse auto's die BMW's kloppen is hun grootst nachtmerrie, dit is weer staaltje Fake News.

 • chris delanghe

  niet electrisch maar waterstof is de toekomst...