Tesla laat ons veel geld besparen met batterij voor heel huis

ANP
Autofabrikant Tesla Motors zal op 30 april in de VS een batterij onthullen die stroom voor een heel huis kan opslaan. Bloomberg wist een brief van investeerders hierover te onderscheppen.

De bedoeling is dat met de gebruikte technologie het mogelijk wordt om stroom van bijvoorbeeld zonnepanelen tijdelijk op te slaan. De batterij zou kunnen worden opgeladen met goedkopere nachtstroom, zodat deze energie juist overdag ingezet kan worden. Huishoudens zouden op deze manier enorm kosten kunnen besparen.

In Nevada wordt momenteel gewerkt aan een megafabriek, waar vanaf 2020 accu's worden gemaakt voor een half miljoen Tesla's per jaar. Het bedrijf zet dan ook zwaar in op de productie van eigen batterijen en dus ook voor Tesla's eigen elektrische auto's. Zo'n 5 miljard euro is geïnvesteerd in de fabriek.

Op 30 maart had CEO Elon Musk al getwitterd dat Tesla een 'groot, nieuw product' zou onthullen. Het zou dan niet gaan om een auto. "We gaan de Tesla thuisbatterij onthullen, de consumentenbatterij die mensen thuis of op op het werk kunnen gebruiken", aldus Musk.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels