Tesla geeft voor 2 miljard dollar nieuwe aandelen uit

Julian Stratenschulte/dpa
De Amerikaanse producent van elektrische wagens Tesla wil gebruikmaken van de koersopstoot van zijn aandelen om met een kapitaalsverhoging vers geld aan te trekken. Er worden nieuwe aandelen uitgegeven die bruto tot 2,3 miljard dollar (2,1 miljard euro) kunnen opleveren, zo heeft Tesla bekendgemaakt. 

Tesla-topman Elon Musk wil het geld gebruiken om de balans van het concern te versterken. Het bedrijf heeft ambitieuze uitbreidingsplannen - het verwacht dit jaar 3,5 miljard dollar uit te geven - en kan vers geld dan ook goed gebruiken. Zo wil het nabij Berlijn zijn eerste Europese fabriek bouwen. 

Musk zelf zal voor 10 miljoen dollar deelnemen aan de kapitaalverhoging.

Na de aankondiging ging het Tesla-aandeel met zowat 4 procent naar beneden. De voorbije weken was er een forse stijging, onder meer na sterke bedrijfsresultaten. Woensdag noteerde het aandeel aan ruim 767 dollar, tegen 418 dollar eind vorig jaar.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Frank Joos

  92 hectare bos kappen om nieuwe fabriek te zetten. Is zeer groen. Wie wil nu nog een tesla kopen ?

 • Hendrik Patyn

  Zolang er geen groene stroom op overschot is, is de EW een extra verbruiker en dus zeker niet milieuvriendelijker. De mensen verplichten led verlichting te plaatsen om het verbruik te doen dalen en dan elektriciteit in een wagen gooien, onnozeler kan niet. Efficiëntie is belangrijker, zoals een hybride, 1 gekocht voor mijn dochter, verbruikt is tot 30% lager, door het recupereren van de remenergie. Musk is goed zijn zakken aan het vullen voor projecten waar we niets vanaf weten...

 • Jules Vermeers

  Ze zijn ze er weer aan het inluizen.

 • bob schroyens

  één grote bubbel , helemaal niet milieu vriendelijk !!

 • raf peeters

  Alweer?.Wat zegt dat?.Juist ,dacht dat het bedrijf en de E wagen liep als een trein?. Musk zal wel de E goeroe uithangen ,maar niet met zijn centen.Nu profiteert hij nog van de stimulans omdat men de E wagen door de strot ramt ,zal wel eens kunnen ophouden en daar komt mij 1996 terug ,toen hadden we ook de E wagens,GM, Toyota,Nissan brachten ze op de markt maar 7 jaar later was E sprookje voorbij . We hebben 1.3 miljard voertuigen op de wereld,denk je nu werkelijk dat alles E kan?