Tesla bereikt belastingakkoord met China

REUTERS
Automaker Tesla zal op termijn jaarlijks 2,2 miljard Chinese yuan, omgerekend bijna 287 miljoen euro, aan belastingen overmaken naar de Chinese overheid. De deal is onderdeel van de overeenkomst over een te bouwen autofabriek van Tesla nabij Shanghai.

De Tesla-fabriek in China, die eind dit jaar operationeel wordt, is de eerste overzeese productielocatie voor de maker van elektrische auto's. Door auto's in China te gaan maken wil Tesla onder meer importheffingen omzeilen en de prijzen in de grootste automarkt ter wereld laag houden. Op termijn moeten er jaarlijks 1 miljoen voertuigen van de band rollen. Mogelijk opent Tesla later meer fabrieken in China. Uiteindelijk wil Tesla op ieder continent fabrieken openen.
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Hendrik Patyn

  China zet zwaar in op waterstof, ze willen op korte termijn 1 miljoen wagens op waterstof. In Groot-Brittannië werd de zero- uitstoot verlegd naar 2050, omdat dit niet haalbaar is elektrisch. Voorlopig wordt elektriciteit oa door gascentrales verkregen, het is dan een stuk milieuvriendelijker van op gas te rijden, daar de produktie van elektrische wagens en hun batterijen enorm milieuvervuilend is.

 • Geert Tamsyn

  "Tesla becomes best-selling brand in Norway." (bron: Electrek.co, 1 juli 2019). Natuurlijk dalen de Tesla-aandelen, zoals alle aandelen, nu Trump zijn handelsoorlog weer wat aangezwengeld heeft.

 • Geert Tamsyn

  John Stahl, vorig jaar was bijna de helft van de verbruikte elektriciteit in ons land hernieuwbaar, minder dan een kwart was nog van fossiele oorsprong (bron: Vreg via hln.be). Maar zelfs als uw bewering juist zou zijn (quod non), het kleine België zal een evolutie op wereldvlak niet tegenhouden. Als Tesla's speelgoed voor rijke gasten zouden zijn, dan zijn er wel heel veel rijke gasten.

 • Geert Tamsyn

  "Tesla triples European sales in first half of 2019 as regional car market drops 7.9%." Vreemde gang van zaken voor een auto die zo slecht zou zijn. De beleggers zijn zo ongerust dat ze de beurswaarde van Tesla omhoog stuwen naar het achtvoudige van de cashpositie ...

 • John Stahl

  Realiteitscheck voor de groene elektriciteit. Deze bedraagt in België 9% van de totale productie en het heeft al enorm veel belastingsgeld gekost. Dat er een omslag moet gebeuren is zeker, maar elektrische wagens en zeker de lage kwaliteit overprijsde Tesla's zijn niet de oplossing. Dat is gewoon duur speelgoed voor rijke gasten die graag eens snel optrekken.