Tesla bereikt belastingakkoord met China

REUTERS
Automaker Tesla zal op termijn jaarlijks 2,2 miljard Chinese yuan, omgerekend bijna 287 miljoen euro, aan belastingen overmaken naar de Chinese overheid. De deal is onderdeel van de overeenkomst over een te bouwen autofabriek van Tesla nabij Shanghai.

De Tesla-fabriek in China, die eind dit jaar operationeel wordt, is de eerste overzeese productielocatie voor de maker van elektrische auto's. Door auto's in China te gaan maken wil Tesla onder meer importheffingen omzeilen en de prijzen in de grootste automarkt ter wereld laag houden. Op termijn moeten er jaarlijks 1 miljoen voertuigen van de band rollen. Mogelijk opent Tesla later meer fabrieken in China. Uiteindelijk wil Tesla op ieder continent fabrieken openen.
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hendrik Patyn

  China zet zwaar in op waterstof, ze willen op korte termijn 1 miljoen wagens op waterstof. In Groot-Brittannië werd de zero- uitstoot verlegd naar 2050, omdat dit niet haalbaar is elektrisch. Voorlopig wordt elektriciteit oa door gascentrales verkregen, het is dan een stuk milieuvriendelijker van op gas te rijden, daar de produktie van elektrische wagens en hun batterijen enorm milieuvervuilend is.

 • Geert Tamsyn

  "Tesla becomes best-selling brand in Norway." (bron: Electrek.co, 1 juli 2019). Natuurlijk dalen de Tesla-aandelen, zoals alle aandelen, nu Trump zijn handelsoorlog weer wat aangezwengeld heeft.

 • Hendrik Patyn

  Verkoop Noorwegen vergeleken met het eerst kwartaal - 30%, verkoop in België in juli - 75%, ik denk dat Mr Tamsyn vergelijkt met de rampzalige cijfers van 2018. En dan nog, verkopen met verlies is ook geen oplossing, en besparen op de kwaliteit nog veel minder, Tesla straft zichzelf af met de tijd. Mr Tamsyn vindt u het normaal dat nieuwe Tesla's met meer dan 20 gebreken worden afgeleverd bij de klant, en Tesla niet wil tussenkomen? De aandelen van Tesla -40% lager, laatste 24u - 5% !!!!!

 • Geert Tamsyn

  John Stahl, vorig jaar was bijna de helft van de verbruikte elektriciteit in ons land hernieuwbaar, minder dan een kwart was nog van fossiele oorsprong (bron: Vreg via hln.be). Maar zelfs als uw bewering juist zou zijn (quod non), het kleine België zal een evolutie op wereldvlak niet tegenhouden. Als Tesla's speelgoed voor rijke gasten zouden zijn, dan zijn er wel heel veel rijke gasten.

 • Geert Tamsyn

  "Tesla triples European sales in first half of 2019 as regional car market drops 7.9%." Vreemde gang van zaken voor een auto die zo slecht zou zijn. De beleggers zijn zo ongerust dat ze de beurswaarde van Tesla omhoog stuwen naar het achtvoudige van de cashpositie ...