Telenet ziet nettowinst met 30 procent afnemen in eerste negen maanden

REUTERS
Telecombedrijf Telenet heeft tijdens de eerste negen maanden van dit jaar een nettowinst van 142,9 miljoen euro geboekt, een daling met 30 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar door hogere netto financieringslasten. 

De bedrijfswinst steeg tijdens de eerste negen maanden nochtans met 8 procent, maar die toename werd meer dan geneutraliseerd, meldt Telenet donderdagochtend. Het bedrijf trekt zijn verwachting voor de bedrijfsopbrengsten voor dit jaar op naar een afname met 2 procent, waar eerder gerekend werd op een daling met 2,5 procent.

De bedrijfsopbrengsten over de eerste negen maanden kwamen uit op 1,91 miljard euro, een toename met 1 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, door de niet-organische impact van de overnames van Nextel en De Vijver Media.

Stabiele opbrengsten uit kabelabonnementen werden in de eerste negen maanden volgens Telenet ruimschoots ongedaan gemaakt door lagere wholesale-opbrengsten wegens het verlies van het MVNO-contract met Medialaan, lagere interconnectieopbrengsten als gevolg van lagere vaste afgiftetarieven en dalende sms-volumes en lagere opbrengsten uit mobiele telefonie als weerspiegeling van lagere opbrengsten uit het gebruik.

De raad van bestuur van het telecombedrijf heeft groen licht gegeven voor een bruto tussentijds dividend van 63,2 miljoen euro of 0,57 euro per aandeel, dat begin december uitbetaald zal worden. Het bedrijf vernietigt ook bijna 1,18 miljoen eigen aandelen.
21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • piet devlieger

  Zeer interessant. Ik was aan het overwegen naar Telenet over te schakelen maar als ik die cijfers zie dan betekent dit duidelijk dat ze niet goed bezig zijn en dat ze hun klanten niet bedienen zoals het hoort. Een bedrijf dat goed en eerlijk werkt zal dergelijke cijfers niet moeten voorleggen. Ik zal toch eerst eens naar het aanbod van hun concurrenten kijken. Tijd genoeg en aanbieders genoeg.

 • Marc Fabry

  Na vele vele jaren klant van Telenet geweest te zijn ben ik naar Orange gestapt. Even goed en het zelfde op tv en veeeeeeel meer zenders waar je niet voor moet bijbetalen. Het grootste verschil zit in de prijs.Ik betaal meer dan 20 euro per maand minder dan bij Telenet. En Orange heeft na 2 jaar nog steeds geen verhoging van de prijs gedaan.Nee er zijn nog meer zenders GRATIS bij gekomen. Die fakturen van 120 euro en meer van Telenet zijn voor mij verleden tijd.

 • Raymond van Dooren

  Tja, dat krijg je ervan als je de kosten van je diensten steeds blijft verhogen. Het is al gewoon belachelijk dat je een filmabonnement moet nemen om een HBO abonnement af te kunnen sluiten. Over graaiers gesproken. Lang leve de concurrentie die hun basis diensten niet als dan niet halfjaarlijks verhogen voor dezelfde kwaliteit.

 • Yvan Lissens

  Allez vooruit, binnenkort weer prijsverhoging??

 • Benny Adriaens

  Zal wel zijn ik overweeg ook om te schakelen op internet tv of zo dan te blijven bij deze geldwolven