Telenet-CEO: "Ik geloof niet dat die 60.000 klanten ons willen verlaten"

Telenet-CEO John Porter.
PHOTO_NEWS Telenet-CEO John Porter.
In een eerste reactie erkent Telenet-CEO John Porter dat de Telenet-klanten die protest hebben aangetekend tegen de recente prijsverhogen "betrokkenheid verwachten en gehoord willen worden". Tegelijk gelooft hij niet dat de 60.000 klagers ook effectief willen vertrekken.

Het massale protest tegen de prijsverhogingen bij Telenet is niet in dovemansoren gevallen, maar het Mechelse telecombedrijf blijft achter zijn tariefverhoging staan.

"We zijn meer dan bereid om die betrokkenheid te tonen en we zullen dat veel meer doen in de volgende dagen en weken", zegt Telenet-CEO John Porter. De uitgestoken hand zal naar alle waarschijnlijkheid louter beperkt blijven tot een tarief- en productvergelijking. "We zullen met hen bekijken of we andere producten in ons portfolio hebben die meer passen bij hun noden."

De Telenetbons gelooft niet dat de meer dan zestigduizend klagende klanten zijn bedrijf willen verlaten. Hij blijft ook achter de prijsverhogingen staan. "Onze klanten spenderen meer tijd online en het aantal toestellen dat met het internet verbonden is, is gestegen", klinkt het. "Mensen willen meer snelheid en willen dat ook buitenshuis. Daarvoor zijn investeringen nodig van honderden miljoenen."

Mensen willen meer snelheid en willen dat ook buitenshuis. Daarvoor zijn investeringen nodig van honderden miljoenen

Telenet-CEO John Porter

Prijsverlaging

"Als er mogelijkheden zijn om tariefformules in prijs te verlagen, dan zijn wij daartoe bereid", zegt Porter. Als voorbeeld haalt hij Play aan, het Telenet-antwoord op Netflix en de opvolger van Rex. Dat verlaagde in prijs van 14,95 naar 10 euro terwijl kijkers er nu ook een week lang televisieprogramma's mee mogen opvragen.

Dat de Vlaamse kabelaanbieder uit Mechelen zijn prijzen optrekt voor alle diensten is bij heel wat klanten in het verkeerde keelgat geschoten. Telenetklanten betalen vanaf 25 januari tussen de 2 en de 4 euro per maand meer, afhankelijk van hun pakket. Meer dan zestigduizend hebben inmiddels protest aangetekend via een Facebookpagina en een onlinepetitie.