Te koop op eBay: Lady Penelope, de speciale Boeing 747 van Virgin Atlantic

"Status: gebruikt", klinkt het op eBay.
eBay "Status: gebruikt", klinkt het op eBay.
Te koop op eBay: Lady Penelope, de allereerste Boeing 747-400 die Virgin Atlantic in 1994 in gebruik nam. Vorig jaar maakte het toestel een laatste commerciële tocht van New York naar Londen. Daarna volgden nog stops zonder passagiers in Gatwick en Las Vegas. Het vliegtuigkerkhof van Phoenix werd het voorlopige eindstation.

Maar daar kan u nu verandering in brengen: de startprijs staat op 299.000 dollar (269.000 euro) en voorlopig heeft nog niemand meer geboden. De pagina op de veilingsite wordt met 2.000 views per uur wél druk bekeken.

Opgelet echter, want er zit een stevig addertje onder het gras. Alle motoren en elektronica zijn verwijderd, waardoor u in feite enkel het omhulsel en het interieur met meer dan 350 zitjes koopt. En ook de verzendingskosten zijn nog niet in de prijs inbegrepen.

eBay
eBay

Vliegen zit er dus niet meer in, maar u kan het toestel wel laten ontmantelen. "De mogelijkheid bestaat om het toestel in verschillende stukken te transporteren. Als u enkel de romp, de cockpit of de vleugels nodig heeft, is dat geen probleem", prijst verkoper Concord Aerospace het paradepaardje aan." In het verleden werden versleten vliegtuigen al meermaals gebruikt om er bijvoorbeeld een hotel, restaurant of privé-woonst van te maken.

Nog niet overtuigd? Dan heeft het promopraatje nog één argument in petto. "Weet dat het een 'speciale lady' blijft, met een illustere carrière van 21 jaar in de lucht."

Een gloednieuw exemplaar zou overigens 225 miljoen euro kosten. In die wetenschap een koopje dan toch?

eBay
eBay