Te koop: derde van aandelen Brussels Airport

De luchthaven heeft drie aandeelhouders: de Australische financiële groep Macquarie, het pensioenfonds van het onderwijzend personeel van de Canadese provincie Ontario (OTPP, 39 procent) en de Belgische staat (25 procent + 1 aandeel). De Australische financiële groep Macquarie wil haar belang (36 procent) van de hand doen.
BELGA De luchthaven heeft drie aandeelhouders: de Australische financiële groep Macquarie, het pensioenfonds van het onderwijzend personeel van de Canadese provincie Ontario (OTPP, 39 procent) en de Belgische staat (25 procent + 1 aandeel). De Australische financiële groep Macquarie wil haar belang (36 procent) van de hand doen.
Een derde van Brussels Airport staat te koop. De Australische financiële groep Macquarie wil haar belang (36 procent) van de hand doen. Dat schrijft De Tijd vandaag.

De luchthaven heeft drie aandeelhouders: Macquarie, het pensioenfonds van het onderwijzend personeel van de Canadese provincie Ontario (OTPP, 39 procent) en de Belgische staat (25 procent + 1 aandeel). Macquarie besliste begin vorig jaar zijn aandelen van de hand te doen. OTPP heeft een voorkooprecht op die stukken. 

Arbitragerechtbank

Omdat de Australiërs het onderste uit de kan wilden halen, gingen ze ook met andere geïnteresseerde partijen praten, tot groot ongenoegen van OTPP. Het Canadese pensioenfonds trok zelfs naar een arbitragerechtbank in Londen om te verhinderen dat Macquarie confidentiële informatie over de luchthaven zou vrijgeven aan een derde partij.

Maar dat conflict - het grootste obstakel voor de deal - is bijna verleden tijd, vernam De Tijd. De 'vrede' moet enkel nog geformaliseerd worden, waardoor de verkoop van het Macquarie-belang in een stroomversnelling komt. Het startschot zou in de komende weken worden gegeven.