Taxi's dreigen met acties als regering Uber-chauffeurs ongemoeid laat

PHOTO_NEWS
Als de federale regering tegen 1 september geen maatregelen heeft genomen tegen de chauffeurs die in Brussel voor Uber rijden in Brussel, zullen harde acties volgen van de taxichauffeurs. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

De koepel van taxibedrijven GTL verwacht van de ministers Van Overtveldt (Financiën) en Tommelein (Fraudebestrijding) 'duidelijke en ondubbelzinnige maatregelen', zegt secretaris-generaal Pierre Steenberghen. "Ze hebben nog negen dagen om iets aan de toestand te doen. Zoniet zullen we vanaf 16 september actie voeren."

Wat dat zal inhouden? "Begin september zullen we daarover samen zitten met onze leden en de vakbonden. (...). In Nederland is het onze collega's gelukt om Uber te laten verbieden. Dat willen we hier ook gedaan krijgen. Maar dan moet de overheid wel optreden", zegt Steenberghen.

Een onderzoek over het statuut van de Uber-chauffeurs dat staatssecretaris voor Sociale Fraude Bart Tommelein de taxichauffeurs vorig jaar beloofde, laat op zich wachten. "We horen daar niets van. Het wordt tijd dat Tommelein met resultaten komt."

In een reactie aan Het Nieuwsblad wil Tommelein naar eigen zeggen "eind september landen".

'In Nederland is het onze collega¿s gelukt om Uber te laten verbieden. Dat willen we hier ook gedaan krijgen

Pierre Steenberghen, secretaris-generaal GTL