Tapijtreus Balta verhuist residentiële tuftafdeling met 197 werknemers en kondigt collectief ontslag aan

CEO van Balta Tom Debusschere.
Belga CEO van Balta Tom Debusschere.
De West-Vlaamse tapijtreus Balta sluit zijn residentiële tuftafdeling in Oudenaarde en brengt de productie over naar zijn vestigingen in Sint-Baafs-Vijve en Tielt. Hoewel de directie benadrukt dat het de bedoeling is om zoveel mogelijk van de 197 werknemers te laten meeverhuizen, heeft ze toch de intentie tot collectief ontslag bekendgemaakt en de procedure-Renault opgestart, zo melden de vakbonden. 

Morgenavond is een ondernemingsraad gepland waar het businessplan verder toegelicht zal worden. De 197 betrokken werknemers maken twee derde uit van al het personeel dat Balta in Oudenaarde tewerkstelt. 

Balta, dat sinds midden juni noteert op de Brusselse beurs, maakte vanochtend bekend dat de winst in het derde kwartaal beïnvloed werd door een impact van de wisselkoersen, grondstofprijsinflatie en opstartproblemen in de commerciële tegelfabriek in België.

Marges

Balta-topman Tom Debusschere zegt de marges te willen herstellen door "de operationele voetafdruk te optimaliseren".
13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Freddy van steenberghe

  kan dat best geloven dat het begint slecht te gaan.als men de loonlasten in belgie beziet......zolang meneerke peters aan de pot zit gaan alle bedrijven kapot

 • Dirk Vregels

  Weeral veel kortzichtige reakties. Als bedrijven in Belgie nog winst willen en kunnen maken moeten ze hun produktie toch echt richting buitenland verhuizen. Dat bewijzen althans alle studies die op Europees en internationaal vlak zijn gemaakt. Hoofdreden hiervoor is de dure werkingskost van de politiek en het enorme overheidsapparaat wat erachter zit.

 • jef vermeulen

  Sinds hij daar 'topman' is, is het alleen maar bergafwaarts gegaan. Puur onbekwaam management. Als bekwaam manager dek je op voorhand wisselkoersverschillen in om maar een voorbeeld te geven. Opstartproblemen heb je ook niet onder bekwame leiders.

 • raf stevens

  CEO denkt dat met zijn onbegrijpelijke marketing jargon de mensen niet door hebben wat er hen te wachten staat : stempelen. Hij kan zo in de politiek stappen met zulke praat.

 • Sobek Wessels

  Zulke bedrijven zouden verplicht moeten worden het personeel dat ze ontslaan uit te betalen aan het aantal dienstjaren ! Dus één jaar loon voor elk dienst jaar dat de werknemer heeft gewerkt !