Studenten kiezen steeds vaker voor Apple

ANP
Easy-M, de grootste Belgische verkoper van Apple-computers merkt op dat studenten steeds vaker kiezen voor Apple. Bij de start van het academiejaar verkocht Easy-M twintig procent meer toestellen aan studenten. Vooral de MacBookAir blijkt heel populair.

De Belgische verkoper verkocht bij de start van het academiejaar zo'n 6.300 computers, goed voor acht procent van de totale verkoop, aan studenten. Er werden ook 1.200 computers meer verkocht dan het jaar daarvoor. De gemiddelde student geeft 1.250 euro uit. Vooral de MacBookAir is populair.

Waarom kiezen steeds meer studenten voor Apple? Volgens Easy-M kan dat vooral verklaard worden door de gebruiksvriendelijkheid en de prestige die gepaard gaat met het hogere prijskaartje van Apple-computers.

Veel hogescholen en universiteiten hebben recentelijk specifiek ingezet op digitaliteit en wifi in de schoolomgeving en in die zin is de stijgende lijn in de verkoop niet helemaal verwonderlijk. Anderzijds zorgt de komst van tablets en tablets met een toetsenbord (2-in-1's), chromebooks en goedkope laptops ervoor dat studenten veel meer keuze hebben ten opzichte van vroeger.