Sterke winststijging voor Walt Disney

David Benioff, left en D.B. Weiss krijgen een Emmy voor hun 'fantastisch schrijfwerk' voor de dramaserie Game of Thrones. Walt Disney kondigde vandaag aan dat er een nieuwe reeks Star Wars-films gaat komen die wordt gemaakt door de makers van de immens populaire serie Game of Thrones.
AP/Invision David Benioff, left en D.B. Weiss krijgen een Emmy voor hun 'fantastisch schrijfwerk' voor de dramaserie Game of Thrones. Walt Disney kondigde vandaag aan dat er een nieuwe reeks Star Wars-films gaat komen die wordt gemaakt door de makers van de immens populaire serie Game of Thrones.
Het Amerikaanse entertainmentconcern Walt Disney heeft in het afgelopen kwartaal een fors hogere winst behaald. Het bedrijf profiteerde van een meevaller van 1,6 miljard dollar door de Amerikaanse belastinghervormingen. Dat maakte Disney na het slot van de beurshandel in New York bekend.

De nettowinst in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar kwam uit op 4,4 miljard dollar (3,6 miljard euro), tegen bijna 2,5 miljard dollar een jaar eerder. De omzet ging met 4 procent omhoog naar ruim 15,3 miljard dollar, geholpen door gestegen inkomsten bij de pretparken van Disney.

Filmstudiodivisie

Bij de filmstudiodivisie daalde de omzet licht, net als bij het onderdeel voor consumentenproducten. Bij de televisie- en kabeltak met bijvoorbeeld sportzender ESPN waren de inkomsten stabiel.

Disney kondigde verder aan dat er een nieuwe reeks Star Wars-films gaat komen die wordt gemaakt door de makers van de immens populaire serie Game of Thrones.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Febe Chapin

    De werknemers moeten wel dubbel zo hard werken om te "besparen". Besparen betekend voor mij, meer afdokken voor de gierige rijken.