Steeds meer horecazaken kiezen voor gefilterd water: "Een karaf kraantjeswater: 12 euro, aub"

Van alle nieuwe horecazaken in ons land kiest nu al 60% voor ­gefilterd kraantjeswater in plaats van de klassieke flessen mineraalwater van de bekende merken.
Thinkstock Van alle nieuwe horecazaken in ons land kiest nu al 60% voor ­gefilterd kraantjeswater in plaats van de klassieke flessen mineraalwater van de bekende merken.
Van alle nieuwe horecazaken in ons land kiest nu al 60% voor ­gefilterd kraantjeswater in plaats van de klassieke flessen mineraalwater van de bekende merken. Het kost de drankenhandelaars naar eigen zeggen 20 miljoen euro per jaar.

"Uit een rondvraag bij onze leden blijkt dat elke handelaar jaarlijks 6.000 bakken mineraalwater minder verkoopt", zegt Gilles Vandorpe van FEBED, een federatie die 630 drankencentrales  ­vertegenwoordigt, goed voor 5.360 voltijdse werknemers en een jaarlijkse omzet van 1,638 miljard euro.

"Vroeg of laat zal dit een invloed hebben op de rendabiliteit en de tewerkstelling in onze ­sector." De horecazaken zijn zich van geen kwaad bewust. "Wij zijn vrij om te serveren wat we willen", luidt het. "Bovendien krijgen we nauwelijks klachten van de klanten." Nochtans moeten die in de meeste gevallen bijna evenveel betalen als voor een fles ­mineraalwater.

"Een karaf kraantjeswater: 12 euro, aub". Lees er alles over in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken. 
52 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Dirk Vandenbussche

  Die Trent is al meer dan 20 jaar bezig, het water is beter maar VEEL te duur

 • peter maas

  Hier in Almeria een bidon 6,25 L aan 1,50 euro. Wat hebben deze zelfstandigen (dieven) hier op te zeggen?

 • Johan Vransen

  Ik wacht op een restaurant waar ik gratis water bij het eten krijg. In de Bourla in Antwerpen gaven ze deze warme zomer gratis water aan de klanten. Dit verdient navolging

 • Chris VdV

  Gvdomme, als je eten besteld in Frankrijk krijg je een fles water gratis, hier zijn het echte afzetters.

 • Geen Stijl

  Blijf lekker thuis als je geen 12 euro kan missen. De restos moeten ook wat verdienen. Plus is Het voor ons gezelliger als zeikerds thuis blijven