Stationsloketten blijven morgen dicht

PHOTO_NEWS
De loketten in de stations gaan morgen niet open. Dat heeft de socialistische vakbond vandaag gezegd na nieuw overleg met de NMBS-directie. De vakbonden protesteren zo tegen de geplande sluiting van loketten.

De stakingsactie is gericht tegen de beslissing van de NMBS om bijkomend 33 loketten te sluiten. De vakbonden vrezen voor jobverlies en stijgende werkdruk als de loketten dicht moeten.

Vandaag vond overleg met de directie plaats. Dat leverde niets op, zegt Jean Pierre Goossens, voorzitter van het Vlaamse ACOD Spoor. Als reactie zullen morgen in heel het land de loketten dicht blijven. Het is niet de bedoeling het treinverkeer te storen. In sommige stations zullen pamfletten worden uitgedeeld om de reiziger te sensibiliseren, onder meer in de Brusselse stations, in Antwerpen-Centraal of in Gent Sint-Pieters.

Volgens de vakbond zullen reizigers die op de trein stappen zonder ticket geen extra boordtarief moeten betalen. Dat is het supplement van 7 euro dat wordt aangerekend voor wie zonder vervoersbewijs de trein opstapt. De NMBS wijst er bovendien op dat de andere verkoopskanalen - zoals de website, de NMBS-app of de automaten - beschikbaar blijven, en dat biljetten ook op voorhand kunnen worden gekocht.