Staking FN Herstal wordt woensdag opgeheven

belga
Het sociaal conflict bij wapenfabrikant FN breidt uit. Sinds vanochtend staat er ook een stakerspost voor de fabriek in het Limburgse Zutendaal. Daar werken zo'n 70 mensen. In de fabriek worden explosieven gemaakt en munitie geassembleerd.

De blokkade bij FN Herstal en Browning International in de buurt van Luik, zal op woensdag 11 oktober worden opgeheven. De arbeiders zullen het werk dan hervatten, zo is vandaag vernomen in vakbondskringen. In de fabriek wordt al sinds 29 september gestaakt, op initiatief van de socialistische vakbond. Die zegt nu dat ze het gevecht voor meer loon niet opgeeft, "maar wel via andere middelen".

De directie wil niet meer dan de 1,1 procent koopkrachtverhoging, die sectorieel is afgesproken, toekennen aan het personeel van FN Herstal. Het FGTB hoopt nog altijd meer uit de brand te slepen, maar dan via sociale dialoog. Volgens de vakbond is de directie medeverantwoordelijk voor de staking, omdat ze het gesprek altijd heeft geweigerd.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.