Spanje en Griekenland krijgen hogere ratings

REUTERS
Kredietbeoordelaar Fitch is positiever over de kredietwaardigheid van Spanje, vanwege het duidelijke herstel van de Spaanse economie en de dalende werkloosheid in het land. Standard & Poor's (S&P) verhoogt op zijn beurt de rating van Griekenland.

Fitch schroeft zijn kredietbeoordeling van Spanje met één stap op, van BBB+ naar A-. Het vooruitzicht is stabiel. Het bureau wijst op het verder dalende begrotingstekort van Spanje. Fitch denkt dat de Spaanse economie over heel 2017 met 3,1 procent is gegroeid. Voor 2018 en 2019 rekent de beoordeelaar op een groei van respectievelijk 2,5 en 2,2 procent.

Verder stelt Fitch dat de ontwikkelingen rond de Catalaanse onafhankelijkheidsverklaring wel zorgen voor politieke risico's, maar dat het effect op de economie tot dusver bescheiden is.

Griekenland

Branchegenoot S&P kwam met een verhoging van de kredietwaardigheid van Griekenland. Die rating ging van B- naar B, met een positieve outlook. Dat betekent dat de kredietbeoordeling nog verder kan stijgen. S&P wijst op de verbeterde Griekse economie en arbeidsmarkt en de relatieve politieke rust in het land. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.