SpaceX haalt miljard op bij beleggers

SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Tesla-oprichter Elon Musk, heeft een miljard dollar opgehaald bij investeerders. 

Het geld is bedoeld voor de uitbouw van een netwerk van satellieten om snel internet aan te bieden in delen van de wereld waar men met slechte internetverbindingen kampt.

Het geld werd gedurende een periode van enkele maanden bijeengeharkt in ruil voor aandelen. De aandelen worden niet via de beurs verhandeld.

Het bedrijf van Musk is niet het enige met ambities om een ruimte-internetprovider te worden. Ook collega-miljardair Jeff Bezos van Amazon werkt aan zo'n plan.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Matt Casters

  De eerste en voornaamste markt zal de VS zelf zijn John Stahl, waar er genoeg achtergebleven regio's zijn waar ze nauwelijks breedband hebben en tegen belachelijk hoge prijzen. En verder zakt de armoede steeds verder op de planeet waardoor communicatie en opleiding steeds belangrijker worden.

 • Nick Lersberghe

  @John Op plaatsen waar dat de grootste zorgen zijn, ga je hoogstwaarschijnlijk niet eens internet hebben. De bedoeling is dat iedereen beter internet heeft, niet enkel degene met slecht internet.

 • Rita Ghessaf

  Ook schepen op de oceaan hebben last van slechte internetverbindingen John Stahl. Of prospectors op afgelegen gebieden. Het gaat niet alleen om dorpjes met strohutjes.

 • John Stahl

  Op plaatsen waar ze slechte internet-verbindingen hebben, is de grootste zorg dagelijks overleven, zuiver water, sanitair, onderwijs, etc.. Geef die mensen Internet, waarvan zoals iedereen weet, de realiteit op sommige media sterk vervormd is, en die mensen zullen enkel ongelukkiger zijn door wat ze zien en de economische immigratie zal enkele toenemen.

 • Jan De Bisschop

  Leg mij eens uit wat je kan aanvangen met niet verhandelbare aandelen???