Spaanse sandwichbar '100 Montaditos' heeft grote plannen in België

sanfermin.com
De Spaanse sandwichbar "100 Montaditos" (lees: Cien Montaditos) opent eind volgende week in Luik zijn eerste Belgische vestiging. De keten, die vooral mikt op jongeren, hoopt binnen vijf jaar aan veertig vestigingen te zitten, ook in Vlaanderen, zo deelt de onderneming vrijdag mee.

"100 Montaditos" is een fastfoodbar met op de menukaart onder meer een honderdtal mini-sandwiches (vanaf 1 euro, belooft de onderneming), slaatjes en snacks.

"Snel en meer gevarieerd dan de bestaande ketens, bieden wij een kwalitatief alternatief uit het zuiden, waarvan de menukaart werd aangepast aan de Belgische markt", klinkt het in een persbericht.

De vestiging in Luik is goed voor veertien banen. "Het is de bedoeling in België vijf restaurants te openen in twee jaar", zegt projectverantwoordelijke Mike Van Dyck. Daarbij wordt gekeken naar studentensteden als Brussel, Louvain-la-Neuve, Leuven en Gent. Er zal gewerkt worden met franchisenemers.

"100 Montaditos" werd dertien jaar geleden gelanceerd in Sevilla. De keten, die eigendom is van de groep Restalia, heeft ondertussen meer dan 280 vestigingen in landen als Spanje, Portugal, Italië, de Verenigde Staten, Mexico, Colombia en Chili.