Snackproducent Mora wil 97 van haar 187 personeelsleden in Mol ontslaan

Mora is onder meer bekend van bitterballen, kroketten en andere frituursnacks.
Mora Mora is onder meer bekend van bitterballen, kroketten en andere frituursnacks.
Bij snackproducent Mora in Mol, onderdeel van Van Geloven snacks, staan 97 van de 187 banen op de helling. Het bedrijf heeft vrijdag een intentie tot herstructurering bekendgemaakt, zo maakte het zelf bekend.

Een groot deel van de productieactiviteiten zou tegen eind volgend jaar worden verplaatst naar andere vestigingen van de groep. 

Mora is een merk diepvriessnacks en verkoopt onder meer bitterballen en kroketten, en frituursnacks als de Sito Stick, chickenfingers, saté's, frikandellen en loempia's. Die zijn in bijna iedere frituur in Vlaanderen te verkrijgen. 

De herstructurering moet Van Geloven in staat stellen "haar productieactiviteiten binnen de groep vanaf eind 2019 beter te bundelen en efficiënter in te richten. Dit is noodzakelijk om kostenefficiënt en competitief te kunnen blijven concurreren", zo klinkt het.

"Ellendige dag"

Volgens Peter Doodeman, CEO van Van Geloven, kadert de herstructurering in de noodzaak tot specialisering en een bundeling van capaciteiten. "De Nederlandse vestigingen zijn groter dan Mol. De Nederlandse productielijnen passen niet in Mol, maar omgekeerd wel."

De topman van Van Geloven spreekt over een "ellendige dag". Het bedrijf zegt er alles aan te doen om zo snel mogelijk met de sociale partners rond tafel te zitten en duidelijkheid te scheppen. 

"Dit hadden we echt niet zien aankomen", zegt Steven Rosseel van de christelijke vakbond ACV. "Vorige week zaten de vakbonden nog samen met de directie in verband met nieuwe weekcontracten van een aantal interimkrachten. Er werd ook nog maar pas een nieuwe planmanager aangesteld."

De vakbond wacht nu op initiatief van de directie om meer informatie te verschaffen, acties zijn voorlopig niet aan de orde. "Het personeel is wel erg aangeslagen", aldus Rosseel.

De vestiging van Mora in Mol. In Mol worden bekende snacks als de Viandelle, de Sito Stick en de saté gemaakt.
Google Maps De vestiging van Mora in Mol. In Mol worden bekende snacks als de Viandelle, de Sito Stick en de saté gemaakt.28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hilde Peeters

  Veel sterkte aan deze mensen hier werken ook verschillende koppels daar is het dubbel zo eg voor.

 • Anthony van der Borght

  En dan zeggen ze je moet werk zoeken .. zie je terug iets bij . Mensen die ontslagen worden . Omdat het leven te duur is dank aan de euro . wat ze daar in gezien hebben !!! Allemaal miserie gans het verhaal is door de euro nooit had dit veranderen. Dan was dit allemaal niet

 • Dirk Vregels

  Met minder corrupte en graaiende politiekers zouden alle belastingen zowel voor bedrijven als voor werknemers makkelijk met 35 procent kunnen zakken.

 • Eddy van Dorst

  Wéér een firma die de failed state verlaat.Zullen nog veel volgen in een land in verval

 • ann vandevelde

  Mijn eega is 10 jaar geleden begonnen bij Mora te werken in Mol.Is daar in vaste dienst en denk zijn baan is op de tocht.Voor ouderen straks moeilijk weer aan een baan te komen. Ik heb er geen woorden voor.