Skeyes krijgt lening van Eurocontrol

Photo News
Luchtverkeersleider Skeyes, vroeger Belgocontrol, krijgt via een lening van Eurocontrol 8 miljoen euro om de coronacrisis te helpen overleven. Dat schrijft De Standaard.

Skeyes wordt betaald door luchtvaartmaatschappijen, maar omdat die tijdens de crisis amper vluchten hadden, hebben ze die betalingen bevroren. Skeyes was daardoor tegen eind mei 100 miljoen euro inkomsten misgelopen. De vaste kosten bleven ondertussen wel bestaan.

De lening van Eurocontrol helpt het bedrijf, maar er is meer nodig. Het bedrijf onderhandelt nog met de overheid over staatssteun en zou op zoek zijn naar 125 miljoen euro. Een akkoord zou nabij zijn.




4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • patrick morel

  Staatssteun wil zeggen, niet meer staken en als ze niet tevreden zijn met hun gigantisch loon moeten ze maar vertrekken, er zal toch minder gevlogen worden.

 • RIK VANDEWALLE

  Ze hebben niet moeten werken, dus niet betalen, of gaan ze weer staken? Je hoort ze niet.

 • MICHEL Van Eycken

  Goede voorwaarden stellen zoals permantie bij stakingen anders niks

 • Alain Debrouwer

  Die overbetaalde gasten zouden moeten inleveren ... Maar nu hoor je ze niet hé ...