Schoenen Torfs is beste Belgische werkgever 2012

UNKNOWN
Schoenwinkelketen Torfs is vandaag door de Vlerick Management School gelauwerd als beste werkgever van 2012 in België, in de categorie bedrijven met meer dan 500 werknemers. Bij de bedrijven met minder dan 500 werknemers valt SAS Institute in de prijzen. De prijzen werden vanavond uitgereikt.

Torfs gaat bij de bedrijven van meer dan 500 werknemers Accent Jobs en Care vooraf. Voor de schoenwinkelketen is het al de vierde keer op rij dat ze de prijs van beste werkgever in de wacht sleept. Het bedrijf wordt vooral geprezen voor zijn HR-strategie, die volgens Vlerick "vertrekt vanuit de traditie van een familiebedrijf waar mensen zorg dragen voor elkaar, maar met een vertaalslag naar de moderne visie op leven en werk".

Bij bedrijven met minder dan 500 werknemers haalt softwareleverancier SAS Institute het van Microsoft en AE. De overwinning van SAS Institute, dat ook al in 2010 won, is te danken "aan de duidelijke visie en continue inspanningen binnen de verschillende HR-subdomeinen", luidt het.

Inspirerend

Voorts worden er special awards uitgereikt aan Genzyme, Bank J. Van Breda & Co en Microsoft. Ze krijgen die prijs voor hun verdiensten op het vlak van respectievelijk inspirerend leiderschap, het bedanken van mensen en de work-life balance.

De Vlerick Management School peilt ieder jaar naar de beste werkgever. Voor dat onderzoek wordt het personeelsbeleid in kaart gebracht en wordt in een enquête bij de werknemers gepeild naar hun ervaringen en betrokkenheid.