Samsung stevent af op laagste winst in twee jaar

EPA
Samsung koerst af op zijn laagste kwartaalresultaat in iets meer dan twee jaar. Het concern heeft naar eigen zeggen last van dalende chipprijzen en een afnemende vraag naar displaypanelen. Ook neemt de concurrentie op het vlak van smartphones verder toe.

Eerder waarschuwde het techbedrijf al dat de winst lager zou uitvallen dan de marktverwachtingen, met een zeldzaam winstalarm. Nu rekent Samsung concreet op een daling van de operationele winst met 60 procent in het eerste kwartaal van het jaar, ten opzichte van een jaar eerder. Daarmee zou sprake zijn van het laagste resultaat sinds eind 2016.

De grootste producent ter wereld van smartphones en geheugenchips voorziet in de periode januari tot en met maart een operationele winst van zo'n 6,2 biljoen won, omgerekend circa 4,9 miljard euro. Kenners rekenden in doorsnee op 6,8 biljoen won. De omzet komt 14 procent lager uit op 52 biljoen won, zo bleek uit een documenten. Samsung komt eind april met definitieve cijfers naar buiten.

EPA6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Cletus Clint

  Ik denk niet dat OLED onnatuurlijke kleuren geeft en onrealistische contrasten. In het echt is er in het donker ook geen grijze waas, donker is donker, punt. Alle experten erkennen de kwaliteiten van OLED. Hoe gesatureerd je de kleuren graag ziet is al decennia lang ieder zijn eigen smaak. Ik kijk ook graag natuurlijk, er zijn profielen op de TV die héél zacht zijn, speciaal voor cinema.

 • BOB VAN DER VALK

  Ik lees hier over foute keuzes... als je TV moet knallen en het contrast er vanaf moet spatten neem je inderdaad misschien best geen Qled :-) Wij komen van een plasma (destijds beeldkwaliteit buiten categorie, mijlen vooruit op de eerste LED TVs 10 jaar geleden, punt!) en zo'n qled bevalt ons prima. Niet verwacht eigenlijk. Lekker rustig beeld met natuurlijke kleuren. Geen zwart lijntje rond elk object en geen huidskleuren waar een tomaat bij verbleekt. Kwestie van smaak blijkbaar.

 • Cletus Clint

  Samsung is wel een solide bedrijf dat haar winst niet alleen uit smartphones haalt. Ze hebben écht technologie in huis die een solide basis vormt en waar bijv. Apple niet zonder kan, maar hebben daarnaast nog vele ander producten. QLED is een misser, eigenaardig hoe een bedrijf dat wereldleider is op gebied van kleine AMOLED-schermen de verkeerde keuze heeft gemaakt voor grote schermen. Maar ze zullen overleven omdat ze een brede waaier van producten en technologieën hebben.

 • Jeanke Tibo

  Had ik al een jaar geleden voorspeld. Al eens een Qled TV naast een Oled gezien? Keuze is snel gemaakt.

 • Luc Ghys

  Och, een paar duizend werknemers ontslaan en alles komt weer goed....