Ryanair verwacht hogere winst na goede kerstperiode

AP
Ryanair heeft er een uitstekende eindejaarsperiode opzitten, die sterker was dan verwacht. De Ierse luchtvaartmaatschappij denkt daardoor zijn jaarrekening, die loopt tot eind maart, met meer winst te kunnen afsluiten. Dat meldt het bedrijf zelf.

Ryanair verwacht nu dat de nettowinst zal uitkomen tussen 950 miljoen en 1,05 miljard euro. Eerder ging het bedrijf uit van 800 à 900 miljoen euro. Niet alleen de feestdagen waren goed, ook de boekingen voor de periode van januari tot april lopen vlotter binnen dan verwacht.


Minder goed vergaat het de Oostenrijkse dochter Laudamotion. Die blijft volgens Ryanair onder de verwachtingen presteren door de hevige prijsconcurrentie met Lufthansa in Duitsland en Oostenrijk. Het nettoverlies zou voor het boekjaar dat in maart afloopt, uitkomen op circa 90 miljoen euro.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.