Ryanair verhoogt winstverwachting tot 830 miljoen euro

PHOTO_NEWS
Ryanair is andermaal positiever gestemd over de winstverwachting voor het hele jaar. De luchtvaartmaatschappij verhoogde de verwachting voor de nettowinst in het lopende boekjaar tot 810 à 830 miljoen euro. De maatschappij profiteerde onder meer van een toename van het aantal passagiers in combinatie met een groeiend aantal bestemmingen.

Vorige maand verhoogde het bedrijf de winstverwachting al fors, naar een bandbreedte van 750 tot 770 miljoen euro. In het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 31 maart, hield de budgetluchtvaartmaatschappij 523 miljoen euro over onder de streep, waarmee het resultaat voor het eerst in vijf jaar lager was dan een jaar eerder.

In november vervoerde Ryanair in totaal 6,35 miljoen passagiers. Dat was een stijging van 22 procent in vergelijking met een jaar eerder. De bezettingsgraad van de vluchten steeg de afgelopen maand naar gemiddeld 88 procent.

Ook easyJet presenteerde de vervoerscijfers over de afgelopen maand. Die luchtvaartmaatschappij zag het aantal passagiers in november met 3,1 procent toenemen in vergelijking met november 2013, tot 4,39 miljoen. Bij de vluchten van de Britse maatschappij waren gemiddeld 89,5 procent van de stoelen bezet.