Ryanair kijkt aan tegen eerste staking ooit

REUTERS
Ryanair kijkt aan tegen een eerste staking ooit. De piloten en het vliegend personeel van de lagekostenmaatschappij dreigen ermee om op 15 december in Italië gedurende vier uur het werk neerleggen, luidde het vandaag. Het initiatief is opmerkelijk, want Ryanair erkent geen enkele vakbond. De staking zou ingaan vanaf 13 uur.

De werkonderbreking komt er omdat de directie van Ryanair weigert om te onderhandelen over de arbeidsvoorwaarden van zijn vliegend personeel in Italië, klaagt de vakbond Anpac in een mededeling.

Maar bij de directie zelf maakt men zich geen zorgen. Een woordvoerder wijst erop dat er in het verleden al herhaaldelijk werd gedreigd met stakingen, die echter nooit in de praktijk werden omgezet. "Het is al de vijfde of zesde keer dat de vakbonden van FIT/CISL of van Anpac een staking aankondigen, maar ze nadien weer afblazen", beweert woordvoerder Robin Kiely.

Volgens Ierse media zou ook in Portugal een meerderheid van de piloten het werk willen neerleggen, maar concrete gegevens daarover ontbreken nog.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • chris delanghe

  en ' t zal beslist niet de laatste zijn. Slavernij is niet meer van deze tijd. Vliegen voor 10eu naar spanje ook niet.

 • Bob Boomer

  Hou je werkvolk tevreden en dan hoef je geen staking te vrezen!

 • Luc Besson

  Niemand heeft de piloten verplicht om een contract te tekenen ! Ik mag toch veronderstellen dat een piloot toch over voldoende bagage beschikt om te beseffen wat hij tekent ? Nadien klagen wil zeggen dat je jezelf belachelijk maakt !

 • Patrick Vandeputte

  Gaat de bom eindelijk eens barsten bij Ryanair? Het wordt tijd. Niet alleen voor de piloten maar ook voor al het andere personeel die "slaafs" behandeld worden.

 • Chris Bollen

  Groot gelijk , dat personeel word echt uitgebuit !