Ryanair betaalt half miljoen euro om vliegtuig terug te krijgen van Franse autoriteiten

Archiefbeeld
REUTERS Archiefbeeld
De Franse luchtvaartautoriteit heeft op de luchthaven van Bordeaux-Mérignac een vliegtuig van de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair in beslag laten nemen. De autoriteiten willen het bedrijf op die manier dwingen om subsidies terug te betalen. Ryanair telde deze middag 525.000 euro neer om het vliegtuig terug te krijgen.

Het gaat om staatssteun die door de Europese Commissie al in juli 2014 als illegaal werd bestempeld. De inbeslagname geldt al een ultieme maatregel, nadat diverse pogingen om de middelen terug te krijgen mislukten.

De inbeslagname vond gisteren plaats. Het vliegtuig zal pas worden vrijgegeven nadat de vereiste sommen zijn betaald, aldus de Franse luchtvaartautoriteiten vandaag. 
Dat is dus gelukt, want Ryanair betaalde de gevraagde 525.000 euro, waarna het vliegtuig rond de middag werd vrijgegeven.

Ryanair had al de helft van de subsidies terugbetaald, maar weigerde tot nu toe om het resterende bedrag af te lossen. Het verwees daarvoor naar een “contractbreuk” in 2010, waarover een rechtszaak loopt. 

Bekijk ook:

‘Ryanair aanvaardt trolley niet meer als handbagage’
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Rasschaert

  Misschien ook eens doen in Charleroi

 • Liesbeth Bal

  Goed gedaan. Moeten ze hier ook doen.

 • mertens jean

  Na jarenlang de oorzaak te zijn van moeilijkheden voor andere vliegtuigmaatschappijen krijgt nu Ryan Air zelf een rekening gepresenteerd. De zwanenzang ??????? goed mogelijk.

 • marc van de poel

  Als je dat in België zou doen, Vliegtuigen aan ketting leggen als middel om de illegale steun terug laten betalen door Ryanair, Dan is het tarmac in Charleroi te klein.

 • Francinne Declerque

  Mooi zo, die gierige Ier moet betalen en een les in nederigheid krijgen.