Ruim 2.600 Belgen verklikt bij fiscus

Photo News
In 2017 heeft de belastingdienst 2.643 meldingen ontvangen van Belgen die hun buren, familie of collega's "verklikken". Dat is een lichte daling met 91 meldingen ten opzichte van 2016, zo schrijven de kranten van Sudpresse.

In 2016 waren er ook al ongeveer evenveel verklikkingen als een jaar voordien. Het aantal meldingen blijft de laatste jaren dus stabiel, terwijl er tussen 2009 en 2015 een stijging van meer dan 500 procent werd opgetekend.

De tips komen bij de FOD Financiën binnen via "diverse kanalen", waaronder de belastingdienst, het contactcentrum en de controleurs, maar ook via e-mail of per post. Bij elke verklikking wordt systematisch een dossier geopend, zegt een woordvoerder. "Daarna gaan we na of er voldoende elementen zijn om eventueel een controle uit te voeren."
36 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Jose Van Hauwaert

  @Miranda Charminckel. Het zijn net die sossen van vroeger die het niet normaal vinden dat iemand zijn sociale woning onderverhuurt en ondanks zijn sociale uitkeringen, 20 appartementen verhuurt in het buitenland. De hardwerkende Belg van vandaag vindt dat inderdaad niet kunnen, maar dat is geen sos. U verdraaidt de zaken hiet beste Miranda.Of dacht u dat het enkel niet sossen zijn die hier schrijven mischien?

 • Wilfried Vanden Berg

  En wie of welke beschermde gaat de BBI nu weer naar zijn hand zetten? Bij enkele politiekers is het gelukt. En bij gewezen sportmensen(die reeds gepakt zijn in het verleden op doping en drug gebruik) gaan die dan ook gecontroleerd worden? Of word dit met de mantel der liefde toegedekt? Tenslotte het zijn bekende namen .Iedereen weet wel wie.

 • Edmond Dillien

  Een systeem dat door de overheid is ingesteld maar precies niet gebruikt kan worden om overheids gelden beter te beheren, want als er nu 1 solidaire groep is in Belgie dan is het de politieke, eender welke strekking en eerder welke regio, zij kunnen rijkelijk leven en laten leven, onder mekaar wel te verstaan, mij maak je niet wijs dat die niet weten wat er allemaal gekonkelfoesd word in en rond de overbodige V.Z.W.'s die ze al opgericht hebben om hun zakkenvullerij te legaliseren.

 • Jeroen Bras

  De Belgische staat doet het zelf ook het inhuren van zwart werkers In Hoogstraten het vrede gerecht wet ge renoveerd Bouw sloop kap Vergunningen niet in orden Zwartwerkers die zelfs op zondag aant werk waren.... De gewone werk mens maar op de vingers tikken hypocriet ?

 • raymond van der craen

  Denk je nu echt dat een belastingontduiker, zwartwerker of wat dan ook, enig schaamte of schuldgevoel heeft voor iemand die op eerlijke wijze zijn centjes verdiend en plichtsbewust zijn belastingengen betaald aan de staat? Neen die lachen ons nog uit ook. Zo een soort mensen draag ik over. Zeg dat Raymond het gezegd heeft!