Rode cijfers voor Lufthansa door hogere brandstofkosten en lagere ticketprijzen

Boris Roessler/dpa
Lufthansa is in het eerste kwartaal flink in de rode cijfers gedoken. De Duitse luchtvaartmaatschappij had al eerder voor hoog oplopende brandstofkosten gewaarschuwd en houdt dat ook vast aan zijn eerder verlaagde groeiverwachtingen.

De brandstofkosten stegen met 202 miljoen euro ten opzichte van het eerste kwartaal een jaar eerder. Dat heeft te maken met de hogere olieprijzen. Het verlies voor rente en belastingen kwam uit op 336 miljoen euro. Een jaar eerder werd nog een plus van 52 miljoen euro genoteerd. De omzet was in de voorbije drie maanden 7,9 miljard euro. Een stijging van 3 procent.

De grootste luchtvaartmaatschappij van Duitsland zette vorige maand het mes in de groeiverwachtingen voor 2019. Daarbij werd naast de hogere brandstofkosten gewezen op de lagere ticketprijzen. Om de prijzen op te krikken wordt de capaciteit minder uitgebreid dan eerder gepland.

Bekijk ook:

Vliegtuig moet noodlanding maken op meer.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • rik lagrou

    Als de ticket prijs niet aangepast word Prijzen-lonen omhoog Dan moet goedkoopste 2€ hoger +1%loon is 1%hogere ??

  • Ronny Biesen

    Lagere ticketprijzen? Je betaald je nog steeds blauw bij Lufthansa. Vluchtje naar Shanghai 6700 Euro, zelfde met Emirates 4000 Euro. Vluchtje Detroit met Lufthansa 5500 Euro, met Delta 2800 Euro. Lufthansa hun personeel is te duur en met teveel.