Rijkste zakenvrouw van Azië verdient 2 miljard dollar in 4 dagen

Yang Huiyan (rechts) op haar huwelijk.
Yang Huiyan (rechts) op haar huwelijk.
De 36-jarige Yang Huiyan heeft haar vermogen in amper vier dagen tijd met 2,1 miljard dollar aangedikt. Het fortuin van de rijkste vrouw in heel Azië bedraagt nu zo'n 25,6 miljard dollar (21,3 miljard euro), weet Bloomberg. De Chinese Huiyan is mede-eigenaar van het vastgoedimperium Country Garden Holding, waarvan de aandelen maar blijven stijgen.

2018 is goed begonnen voor Yang Huiyan. Volgens de Bloomberg Billionaires Index is ze sinds 5 januari de vijfde rijkste persoon van China. Maar vandaag schoot het aandeel van Country Garden op de beurs van Hongkong opnieuw nóg eens 6,9 procent de hoogte in. Het aandeel staat nu meer dan 16 procent hoger genoteerd dan exact een jaar geleden.

In 2005 schonk vader Yeung Kwok Keung zijn aandelen in Country Garden aan zijn dochter Huiyan met de bedoeling dat zij hem zou opvolgen als aandeelhouder van de familie in het bedrijf dat hij zelf in 1992 mee had opgericht.

Country Garden is in verkoopcijfers de grootste vastgoedfirma van China. Net als andere grote projectontwikkelaars profiteert het bedrijf van een boom in de Chinese vastgoedmarkt.

Huiyan is de jongste miljardair van haar land. Boven haar staan vier mannen, die een nog groter persoonlijk vermogen hebben. De top drie bestaat uit Jack Ma van Alibaba, Pony Ma van Tencent en Hui Ka Yan van vastgoedontwikkelaar China Evergrande Group.
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ronny verstraete

  Aandelen kopen van die maatschappij dus

 • vangeel guido

  En dan zijn er die nog niet eens kunnen gaan schijten op een toilet in dit land??

 • rudolf jacobs

  R de smedt nen trucker in belgie dat rijke land daar verdient dat ook maar ,en bekijk uw loontje eens na belastingen,je zal niet veel meer overhouden man ,en ja ik woon in china,weet er dus heel veel van en ben hier echt wel gelukkiger dank u

 • Simon Deblieck

  Er is een verschil tussen aandelen zien stijgen in waarde en die stijging effectief verzilveren door ze te verkopen. Zolang ze niet verkoopt is ze niet rijker

 • Marco Maerten

  In werkelijkheid een allesbehave communistisch land. Het woord commune staat voor iets heel anders dan wat China in de praktijk uitvoerd,vandaar dat communisme vaak als slecht wordt aanzien terwijl net dat meer welzijn brengt voor IEDEREEN.