Reddingsplan voor Virgin Atlantic

REUTERS
De Britse luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic heeft een akkoord bereikt over een reddingsplan van 1,2 miljard pond (zo’n 1,32 miljard euro), waarmee een faillissement wordt afgewend. De steun komt van de bestaande aandeelhouders Virgin Group en Delta Air Lines en van een nieuwe investeerder: het hefboomfonds Davidson Kempner Capital Management. Virgin Atlantic hoopt tegen 2022 opnieuw uit de rode cijfers te komen.

De luchtvaartmaatschappij had aanvankelijk gehoopt op noodsteun vanwege de overheid, maar vanuit de Britse regering werd duidelijk gemaakt dat dit enkel kan als laatste redmiddel.

De vliegtuigen van Virgin Atlantic staan al maanden aan de grond; pas vanaf volgende week kunnen ze weer de lucht in. Voor de redding moeten ook meer dan 3.500 banen verdwijnen en wordt de basis in Londen Gatwick gesloten. Bestellingen van nieuwe toestellen worden uitgesteld.

Het reddingsplan moet wel nog formeel goedgekeurd worden door de schuldeisers. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.