Recordaantal buitenlandse investeringen in Wallonië

De farmagroep UCB kondigde aan 300 miljoen euro te zullen investeren in Eigenbrakel.
Belgaimage De farmagroep UCB kondigde aan 300 miljoen euro te zullen investeren in Eigenbrakel.
Maar liefst voor 1,825 miljard aan investeringen door buitenlandse bedrijven werden dit jaar aangekondigd voor Wallonië. Volgens minister van Economie Willy Borsus gaat het om het hoogste bedrag sinds 2000, schrijft L'Echo zaterdag.

Ook inzake werkgelegenheid worden recordcijfers opgetekend: de bedrijven beloven 2.875 jobs te creëren, ook al een record sinds 2000. Niet onbelangrijk detail: de investeringen die uit Vlaanderen en Brussel komen, tellen mee als buitenlandse investeringen.

Dankzij de aankondiging van farmagroep UCB om 300 miljoen te investeren in Eigenbrakel worden de cijfers van 2011 overschreden en is dit jaar een recordjaar inzake investeringen en jobcreatie.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • vanaeken jokke

  Karel Van Beeck Limburg krijgt geld van Vlaanderen,beste Karel Limburg heeft er voor gezorgd dat na 5 jaar op 800 mensen na iedereen terug aan het werk is.In de Walen krijgen ze al sinds het ontstaan van België Vlaams geld en in plaats er voor te zorgen dat er bedrijven komen pesten ze hun bedrijven buiten.185 jaar eenrichtingsverkeer Alles waar ze in Vlaanderen van droomde was er al in de Walen betaald door hogere belastingen die Vlamingen betaalde tegenover Walen.Zo sociaal zijn Walen

 • Karel Van Beeck

  Ook bvb. Limburg krijgt geld van Vlaanderen. Het zijn niet alleen onze Waalse landgenoten!

 • Peter Janssens

  Wallonië gaat Vlaanderen terug inhalen !

 • Gilbert Rodts

  Dat is goed nieuws dan hebben ze de miljarden van Vlaanderen niet meer nodig.

 • Frans Faes

  Beloofde jobs: nog zien wat er van komt en wanneer. Het gaat hen goed. De transfers worden overbodig. Wij kunnen dus met een gerust gemoed splitsen, de "soldariteit" heeft zijn werk gedaan. Nu is het genoeg geweest.