Recordaantal bezoekers voor webshop Zalando

ANP XTRA
Zalando heeft in het derde kwartaal een recordaantal klanten getrokken. Voor het eerst werd de webwinkel in één kwartaal 1 miljard keer bezocht via computer of smartphone. Het aantal actieve klanten groeide tot 29,5 miljoen, een stijging van 17,5 procent. Volgens Zalando tonen de cijfers aan dat steeds meer klanten naar de webwinkel gaan "als ze aan mode denken".

De Duitse modewebwinkel, die ook in België actief is, hield aan die extra klanten en bezoeken ook extra omzet over. Die kwam uit op 1,5 miljard euro, waar dat in dezelfde periode vorig jaar nog 1,2 miljard euro was.

Het aangepaste bedrijfsresultaat was met 6,3 miljoen euro positief. Vorig jaar was dat in dezelfde periode nog een verlies van 38,9 miljoen euro. Onder de streep had Zalando wel een verlies, van 13,6 miljoen euro.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jonas Peulemans

    Mensen bestellen veel en sturen als weer terug 1 dag voor de retourdeadline. Zo werkt dat met de Belg, ze willen alles gratis.

  • Jonas Peulemans

    De mensen bestellen veel en sturen als weer terug 1 dag voor de retourdeadline. Zo werkt dat met de Belg, ze willen alles gratis.

  • Francinne Declerque

    Zalando is een duits bedrijf, coolblue nederlands. Het is lachwekkend te zien hoe lui en dom onze roofondernemers zijn in ons land. Volledig de e commerce boot gemist want de steelzelfstandigen houden vast aan hun woekerwinstmodel uit de jaren 70 en die e commerce zal wel over gaan dachten ze. Innovatie is onbestaande in de verkoop.