Rechtbank maakt einde aan staking op luchthaven Frankfurt

REUTERS
De arbeidsrechtbank van Frankfurt heeft een einde gemaakt aan de staking op de luchthaven van Frankfurt. Ook het personeel dat het taxiën van de vliegtuigen in goede banen moet leiden en dat al bijna twee weken staakt, moet opnieuw aan het werk.

Gisterenavond had de rechtbank al de mogelijke uitbreiding van de staking, waarbij ook de luchtverkeersleiders het werk zouden neerleggen, verboden. Luchthavenuitbater Fraport en luchtvaartmaatschappij Lufthansa waren naar de rechter gestapt tegen de staking van vakbond GdF. De vakbondsvoorzitter heeft aangekondigd tegen de twee beslissingen in beroep te gaan.

De op twee na drukste luchthaven van Europa ondervindt al bijna twee weken grote hinder van de staking van het personeel dat het verkeer van vliegtuigen op de grond regelt. De werknemers eisen betere arbeidsvoorwaarden. Tot dusver kwamen door de staking vele honderden vluchten te vervallen. Fraport zegt daardoor minstens 3,5 miljoen euro schade te hebben geleden. Bij Lufthansa zouden de verliezen zelfs in de tientallen miljoenen euro's lopen.
 
Vandaag moesten nog 235 van de 1.260 geplande vluchten geschrapt worden. Opnieuw waren daar ook vluchten van en naar Brussels Airport bij.