Rampzalige ochtend voor Nyrstar: aandeel zakt nu al 36 procent

nyrstar
Het aandeel van Nyrstar zakt vandaag alsmaar verder weg. Het opende vanochtend 23 procent lager, meteen de grootste koersval in twee jaar, berekende het persagentschap Bloomberg. Na een half uur handel staat het verlies al op meer dan 36 procent. 

Met een koers van nog slechts 2,90 euro staat het Nyrstar-aandeel op het laagste niveau ooit. In 2007 trok de Belgische zinkverwerker naar de beurs aan ongeveer 20 euro per aandeel.

Het duurde vrijdagochtend ruim vijf minuten voor een koers kon worden gevormd.

De zinkverwerker lanceerde gisteren na beurs een nieuwe winstwaarschuwing. Door de lage zinkprijs kondigde het bedrijf uit Balen aan dat de winst in de tweede jaarhelft "substantieel lager" zal zijn dan in de eerste jaarhelft.

KBC Securities verlaagde vandaag nog het advies voor Nyrstar, van "houden naar "afbouwen". Het koersdoel gaat van 5 naar 3,5 euro.
20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Van der Vloedt

  In 2016 hebben ook nog andere partijen in de zakken gezeten van "Nyrstar" beleggers ! Denk maar aan de inschrijvingsrechten op nieuwe (goedkope) aandelen en het mes op de keel, de speculatietaks, waarvan de mee eters, meestal ontvangers van de staat, konden teren op het risico kapitaal van een ander ! En ja een mens zoekt dan om grote slagen te doen in één keer of alles te dumpen.

 • eric reynebeau

  @ Peter Colson. Het aandeel van Nyrstar heeft vandaag na een daling van 34% de koers van 2,9 euro bereikt. Het bedrijf ging naar de beurs in 2007 aan 20 euro en ging tot vandaag NOOIT onder de 4 euro ( zie grafieken bij beurshuizen). Dus uw verhaal is één grote leugen.....

 • robrecht Peeters

  Nyrstar een zinkgat ? waar blijven de Chinezen om de boel weer rendabel te maken

 • Gino Denil

  Lage zinkprijs. Tot de loodgieter je dakgoot komt vernieuwen. Dan is er een hele korte stevige opstoot van de prijs.

 • rik lagrou

  @Cecil het is wie zoiets koopt dit moet weten Maar momenteel Goud wat zegt men zal zakken +we hebben ader gevonden Xjaar ongeval of sluiting mijn en goud ++%% word soms toch uitgelokt maar elk moet zijn ding volgen of tevreden zijn met 0,1%