Ga naar de mobiele website
^ Top

PwC richt advocatenkantoor op

photo_news
PwC richt een advocatenkantoor op, Law Square. Daarmee wil het consultancykantoor een prominentere rol spelen op de fusie- en overnamemarkt, schrijft De Tijd.

De grote advocatenkantoren en consultancykantoren smeden opnieuw allianties. Zonder advocaten kunnen de Big Four (PwC, Ernst&Young, Deloitte en KPMG) geen vooraanstaande rol spelen op de fusie- en overnamemarkt of bij prestigieuze vastgoedprojecten. Ook bij PwC erkennen ze dat. "Bedrijven die een acquisitie willen doen, richten zich vooral tot advocaten. De tussenkomst van consultants op de fusie- en overnamemarkt blijft daardoor vaak beperkt tot het voorbereidende of ondersteunende werk", zegt Frank Dierckx, partner bij PwC.

Consultants kunnen ook niet pleiten voor een rechtbank. In België is dat voorbehouden voor advocaten. Consultants kunnen bedrijven wel bijstaan in discussies, maar als het tot een gerechtelijke procedure komt, moeten de consultancykantoren het dossier overlaten aan een advocaat.

Law Square wordt geleid door Karin Winters, die 14 jaar advocaat was en in 2004 de overstap maakte naar PwC, waar ze tot voor kort partner was. Het advocatenkantoor legt zich toe op ondernemingsrecht.

Volgens PwC zijn er genoeg garanties ingebouwd opdat het advocatenkantoor onafhankelijk van PwC kan werken. Wat de Nederlandstalige Orde van Advocaten denkt over de oprichting is onduidelijk. Stafhouder Hugo Vandenberghe wilde dinsdag geen commentaar kwijt.

Meer over


Gesponsord

Meld een bug