Puilaetco Dewaay neemt UBS Belgium over

PHOTO_NEWS
Puilaetco Dewaay neemt de Belgische activiteiten over van UBS. Hierdoor zullen de activa onder beheer na de overname meer dan 10 miljard euro bedragen. De 60 werknemers van UBS Belgium worden mee overgenomen, maar de drie UBS-vestigingen verdwijnen wellicht.

Bij Puilaetco Dewaay, opgericht in 1868, werken al 200 mensen en de bank heeft meer dan 7 miljard euro onder beheer. Door de overname wordt Puilaetco Dewaay de nummer drie onder de pure privébanken, na Delen en Bank Degroof, met bijna 10.000 klanten en ruim 10 miljard euro activa onder beheer.

Puilaetco Dewaay heeft vestigingen in Brussel, Antwerpen, Hasselt, Luik, Meise, Namen, Sint-Martens-Latem en Waregem. De teams van de drie vestigingen van UBS, in Gent, Antwerpen en Brussel, zullen na afronding van de deal "met grote waarschijnlijkheid" geïntegreerd worden in de bestaande vestigingen van Puilaetco Dewaay, zegt woordvoerder Peter Luyten. De transactie zou in de eerste helft van 2015 rond moeten zijn.

Puilaetco Dewaay is een dochter van KBL European Private Bankers (KBL epb), die in een vijftigtal steden in negen landen aanwezig is. De in Luxemburg gevestigde groep blijft andere overnameopportuniteiten bestuderen in de landen waarin ze actief is, luidt het.

Fraude

Net als Puilaetco Dewaay is UBS Belgium een bank die zich specifiek richt op de superrijken. In juni dit jaar werd topman Marcel Brühwiler nog gearresteerd. UBS Belgium werd ervan verdacht voor miljarden euro gefraudeerd te hebben.