Proximus en Orange officialiseren gedeeld mobiel toegangsnetwerk

Belga/ Reuters
Telecomoperatoren Proximus en Orange Belgium hebben de overeenkomst ondertekend om een gedeeld mobiel toegangsnetwerk op te zetten. Dat maakten beide bedrijven bekend.

Het gedeelde mobiele toegangsnetwerk werd deze zomer al aangekondigd. Vandaag, zo maakten Proximus en Orange Belgium bekend, werd de overeenkomst definitief ondertekend.

Het gedeelde mobiele toegangsnetwerk zal worden ontworpen, gebouwd en geëxploiteerd door een nieuwe joint venture, die voor de helft in handen is van Orange Belgium en voor de andere helft in handen van Proximus, en zal gevestigd zijn in Brussel.

Bedoeling van het gedeelde netwerk is 5G (nieuwste generatie mobiel internet) sneller en breder uit te rollen.

Telenet is al naar de mededingingsautoriteiten gestapt tegen de plannen van Orange en Proximus, wegens te verregaand en marktverstorend.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Joan Lute

    Als orange klant vind ik het top dat er front wordt gevormd tegen Telenet. Telenet heeft immers alles van de intercommunale waar veel belastingsgeld inzit kunnen overnemen. En zo hebben ze eerlijke concurrentie onmogelijk gemaakt omdat de klant klakkeloos hun monopolie en extreme dure tarieven aanvaarde. Orange heeft een goed mobiel netwerk en hopelijk kunnen ze tv en internet via Proximus aanbieden aan een lagere prijs dan wat ze nu noodgedwongen moeten vragen omdat Telenet te veel vraagt.

  • bob jansens

    hoe kan de bouw van een gemeenschappelijk 5G radionetwerk marktverstorend werken in een markt die (nog) niet bestaat?

  • Urbain Schuermans

    orange is regelrechte maffia