Prijsbreker MeDirect lanceert klassieke spaarrekening met hoogste rente op de markt

Getty Images
Onlinebank MeDirect komt met een klassiek spaarboekje dat meteen de hoogste rente op de markt biedt. ‘Fidelity Sparen’ biedt 0,05 procent basisrente en 0,80 procent getrouwheidspremie.

Met die voorwaarden biedt MeDirect meteen de hoogste rente op de markt, blijkt uit een rangschikking die opgesteld werd door vergelijkingssite spaargids.be. Het is ook een stuk hoger dan het wettelijke minimum van 0,11 procent (0,01 procent basisrente en 0,10 procent getrouwheidspremie).

Met de nieuwe rekening biedt MeDirect het volledige aanbod aan spaarrekeningen, aldus CEO Philippe Delva. “Hiermee hebben we ons gamma vervolledigd.”

MeDirect, gespecialiseerd in fondsen en sparen, is al vijf jaar actief op de Belgische markt. In 2015 werd MeDirect een Belgische bank en geldt bijgevolg het Belgisch depositogarantiestelsel. De bank telt 31.000 klanten, aldus CEO Delva. Die parkeerden bijna 1,6 miljard euro spaargeld op de spaarrekeningen van de bank.

Kos5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christian Alex

  Medirect is een Maltese bank met een Belgisch filiaal.

 • Marc Van Dyck

  Met een inflatie van 2,8% verlies je elk jaar 2% van uw spaargeld door het op een spaarrekening te zetten.

 • Eric De landtsheer

  Soms blijf je beter waar je bent

 • Jef Jensens

  @Ramon Simon, inderdaad. Ik heb hetzelfde probleem. Kan nu 3 maanden wachten tot mijn geld beschikbaar is. Tegen dan is de rente misschien weer lager voor deze nieuwe spaarrekening! Of de rente voor de ME3 of ME6 stijgt misschien.

 • Ramon Simon

  Ja lap, ik heb alles al verdeelt over ME3, ME6, moet een mens weeral geld opvragen om daarna op het spaarboekje te zetten.