Postbodes in Oostende leggen opnieuw werk neer, morgen allicht geen kranten in bus

Archiefbeeld.
Photo News Archiefbeeld.
De staking bij Bpost in Oostende gaat vandaag en wellicht ook morgen gewoon door. Zo'n 70 van de 105 personeelsleden gingen deze morgen, net zoals gisteren, niet aan de slag en vertrokken naar huis. 

"De personeelsleden vinden de voorstellen van het regiomanagement onvoldoende. Men belooft individuele gesprekken en op basis daarvan een bijsturing van het werkschema, maar het personeel wil garanties. Voor hen moeten er minstens drie plaatsen bijkomen in de reguliere postbedeling. 

Een dertigtal postbodes moet al maandenlang uren overwerken omdat ze de post niet binnen de werkuren verdeeld krijgen. Het management houdt echter voet bij stuk", zegt vertegenwoordiger Luc Tegethoff van de vakbond VSOA. 

Vandaag belandden de kranten wel nog in de bussen en zal een deel van de post alsnog verdeeld worden door de werkwilligen. "Maar morgen zullen ook de verdelers van kranten tussen de distributiecentra meestaken. De regio's Oostende, Brugge, Veurne, Torhout en Beernem en omstreken zullen morgen allicht geen krant in de bus krijgen. De personeelsleden willen een nationale manager spreken gezien de onderhandelingen op regionaal niveau op een impasse uitdraaien. Als er een goed voorstel volgt, wordt het werk ten vroegste vrijdag hervat", aldus Luc Tegethoff. 
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • peter bosmans

  Ik vraag mij af hoe de werkdruk te hoog kan zijn er worden dank zij E mail steeds minder brieven per klassieke post verstuurd.

 • Freek Verdeyen

  wat is dat nu weer. En de hard werkende Vlaming moet dit maar blijven pikken.

 • Stan Vankoo

  Zwaar werk???? Merendeel van briefwisseling is per e mail!!!

 • DIRK VAN DESSEL

  "Staken baat, werken schaadt"

 • jean-pierre bousse

  bedankt verwacht dringende post, zal de post de kosten betalen?