Politie valt hoofdkantoor Deutsche Bank binnen

Het hoofdkantoor van Deutsche Bank in Frankfurt.
REUTERS Het hoofdkantoor van Deutsche Bank in Frankfurt.
In het hoofdkwartier van Deutsche Bank in Frankfurt heeft vanmorgen een razzia plaatsgevonden. Onderzoekers hebben het kantoor doorzocht, zo laten gerechtelijke bronnen en insiders uit het bankwezen weten aan de Duitse nieuwssite Focus.de.

Over de reden van de inval wil de procureur-generaal geen commentaar kwijt. De razzia zou kaderen in een lopend onderzoek, zo zei een woordvoerder van justitie. De woordvoerder ontkent wel dat de inval te maken heeft met de BTW-fraudezaak rond de CO2-emissierechten, waarbij de bank in 2012 betrokken was.

Deutsche Bank zelf weigerde alle commentaar. Nadat het nieuws van de razzia bekend werd, daalde het aandeel van Deutsche Bank op de beurs van Frankfurt meteen met meer dan een procent in waarde.

Rechtbank

Terwijl in Frankfurt de razzia bezig was, moest topman Jürgen Fitschen zich in München voor de rechtbank verantwoorden. Fitschen uitte zich bij zijn eerste openbare optreden sinds hij zich terugtrok als bestuursvoorzitter niet over de reden voor zijn beslissing.

Samen met medevoorzitter Anshu Jain maakte hij zondag zijn aftreden bekend. In tegenstelling tot Jain blijft hij echter nog tot mei 2016 aan boord.

Topman Jürgen Fitschen moest zich vanochtend voor de rechtbank verantwoorden.
AFP Topman Jürgen Fitschen moest zich vanochtend voor de rechtbank verantwoorden.