Plopsaland ontvangt meer dan 2.000 sollicitaties in twee dagen tijd

BELGA
Plopsaland in De Panne heeft in twee dagen tijd meer dan 2.000 sollicitaties binnengekregen. Het pretpark signaleerde eerder deze week dat het 500 vacatures voor jobstudenten en seizoensmedewerkers niet ingevuld kreeg. "De respons is overweldigend", aldus ceo Steve Van den Kerkhof.

De kandidaten komen van overal. "Veel vanuit Frankrijk, maar ook uit het binnenland", aldus de topman. "Via tussenpersonen krijgen we zelfs mensen aangeboden uit Polen en Roemenië. Maar daar zullen we niet op ingaan." Volgens Van den Kerkhof heeft het bedrijf in het verleden al eens voor technische profielen gebruik gemaakt van personeel uit die landen, maar bleek dat geen succes.

De voorkeur van Plopsaland De Panne gaat uit naar Nederlandstaligen, die van niet te ver moeten komen. "Dat is uiteindelijk nog het gemakkelijkst", luidt het bij Plopsaland, dat wel spoedcursussen Nederlands wil aanbieden aan anderstaligen.

De toevloed aan sollicitaties was volgens Van den Kerkhof enorm. "Onze personeelsdienst sloot gisteren om 18.00 uur de mailbox. Om 09.00 uur vanmorgen zaten er al 700 sollictaties in." Plopsaland gaat proberen iedereen binnen de week antwoord te bieden.

Plopsaland De Panne trok maandag aan de alarmbel, omdat het dringend op zoek was naar 500 seizoensmedewerkers en jobstudenten, en het die erg moeilijk vond.