Plopsa opent themapark in Polen: "Lang naar uitgekeken, prachtig resultaat"

De start van de bouw van het park in Kownaty, aan de snelweg tussen Berlijn en Poznan. Links CEO Steve Van den Kerkhof.
rv De start van de bouw van het park in Kownaty, aan de snelweg tussen Berlijn en Poznan. Links CEO Steve Van den Kerkhof.
Plopsa heeft gisterenavond zijn gloednieuwe themapark in de Poolse stad Torzym officieel geopend. Aan de bouw van 'Majaland Kownaty' hing een prijskaartje van 20 miljoen euro, zo meldt de groep.

'Majaland Kownaty' is het eerste Poolse park binnen de Plopsa Group. Het werd zaterdagavond met een openingsshow voorgesteld aan het publiek. "We hebben lang uitgekeken naar dit moment", zegt CEO Steve Van den Kerkhof. "Het resultaat is prachtig, we zijn dan ook ontzettend trots op wat ons investerings- en bouwteam verwezenlijkt hebben."

Ook de oprichters van moederbedrijf Studio 100, Gert Verhulst en Hans Bourlon, waren van de partij. Die eerste sprak zijn ambitie uit om "verder te blijven groeien."

Houten achtbaan

Gisterenavond kondigde Plopsa ook meteen al een bijkomende investering in 'Majaland Kownaty' aan. Er wordt een houten achtbaan gebouwd - volgens de groep de eerste in Polen - met een prijskaartje van 7,5 miljoen euro.

De Plopsa Group telt nu in totaal zeven thema- en waterparken, waarvan de overige zes verspreid zijn over België, Nederland en Duitsland.

Een van de eerste concepttekeningen voor het park.
rv Een van de eerste concepttekeningen voor het park.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Chris Deckers

  Een zeer slimme, berekende zet van Studio 100 Plopsa Group. Een land zo groot als Polen en gestaag groeiend: een combinatie die altijd gezond is. De afbouw van het "ondernemertje-pesten" levert ginds ook veel nieuwe bedrijvigheid op. Algemeen samengevat kun je stellen dat de redenen om in Belgie NIET te investeren, juist de redenen zijn om het in het Oostblok wél te doen. Alleszins een dikke proficiat aan deze Plopsa-Belgische doeners!

 • Paul Frederickx

  Wij zijn dit jaar in Polen geweest. En onze visie is duidelijk. Polen is een kapitaalkrachtig land dat alles investeert in eigen mensen en in de opbouw van eigen land. Een pretpark zoals Majaland past in hun toekomstvisie. Proficiat polen. Ik draag jullie hoog in het vaandel.

 • Patrick Weyers

  Mooi voor een Belgisch bedrijf. Proficiat.

 • Gerard Braeckmans

  Zijn die pretparke bedoeld om kindjes gelukkig te maken? Ik denk het niet. Ik vermoed dat het om geld gaat. KIndergeld.