Plopsa belooft nieuwe werknemers ‘tekenpremies’ tot 10.000 euro

.
Plopsa .
Pretparkgroep Plopsa gaat bepaalde nieuwe werknemers een “tekenpremie” geven tot 10.000 euro. Ze krijgen die al uitbetaald met hun eerste loon. Het bedrijf hoopt zo de concurrentie te snel af te zijn in de strijd om personeel.

“We zijn actief in een zeer competitieve markt, niet alleen in België maar ook in Polen en Duitsland”, zegt Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof. “Mensen zeggen op het einde van een gesprek soms dat ze erover zullen nadenken omdat ze op twee of drie plaatsen kunnen beginnen.”

Tekenbonussen bestaan al in de sportwereld en in sommige bedrijven voor hogere profielen. “Maaltijdcheques, groepsverzekering, jaarlijkse bonussen en een aantrekkelijk salaris biedt bijna iedereen. Met de sign-on bonus proberen we de job aantrekkelijker te maken en de concurrentie voor te zijn”, aldus de CEO.

Het bedrag van de bonus staat telkens bij de vacatures vermeldt op de website van Plopsa. Het bedrag kan schommelen, afhankelijk van de omstandigheden. “We zoeken nu bijvoorbeeld een extra projectleider voor het waterpretpark Landen-Hannuit dat we aan het bouwen zijn. We willen daar heel snel mee gaan, en daarom is er een bonus van 10.000 euro”, zegt Van den Kerkhof.

Helemaal zonder voorwaarden is het systeem niet. “Er staat een ontbindende voorwaarde in het contract. Iemand moet langer dan zes maanden blijven, anders wordt de bonus gerecupereerd”, legt Van den Kerkhof uit. 
24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Walter Wouters

  Dit zou men bij defensie moeten geven i.p.v. nu zelfs d ziektedagen niet te registreren indien men vooraf recup of verlof nam, dit is de militair exploiteren omdat er een paar officieren gretig gebruik maken van hun machtsfunctie.....

 • Ronny Cuypers

  Goede werkkrachten worden steeds schaarser. Logisch dus dat bedrijven er alles aan doen om de concurrentie voor te zijn. Maar niet getreurd, als links weer aan de macht komt zal dat snel opgelost zijn.

 • Mario Tersago

  Overal bij (grote) firma's zie je leegloop.. en ook een bonus om bepaalde posities op te vullen. HR is hier de oplossing maar, ofwel stellen ze te hoge eisen en komt er niemand (in aanmerking) ofwel stelt men hoge eisen, maar kan het niet schelen of je nederlands kan of niet. Op het einde van de rit, zijn de collega's daar de dupe van en zijn ze na verloop van tijd weg. Je lokt opportunisten weg en zet die rotte appels in uw mand. Veel plezier!

 • Geert Vaelen

  Als je een goede werkgever bent, komen de mensen vanzelf bij je werken. Werknemers lokken met zulke hoge bonussen vind ik zielig en dan weet je dat het er niet normaal aan toe gaat. Dit komt over als smeken om toch maar een potentiele werknemer te vinden. trek de lonen omhoog, dan komen ze vanzelf en hoe je volk tevreden, dan blijven ze ook.

 • Eric De landtsheer

  Beter een goede werkomgeving scheppen waar sollicitanten als vliegen naar honing komen. Zegt genoeg over de pretparken eigenlijk